SPASENO DETE U ULCINJU: Plutao na gumenom dušeku - vetar ga odgurao tri kilometra od obale (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2023, 01:07

SPASENO DETE U ULCINJU: Plutao na gumenom dušeku - vetar ga odgurao tri kilometra od obale (VIDEO)

Akcija spasavanja trajala je svega 15 minuta od prijema poziva

Na Velikoj Plaži u Ulcinju u ponedeljak je spaseno četvorogodišnje dete, kazao je CdM-u Žarko Lukšić, načelnik službe traganja i spasavanja u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.

- Dežurni spasilac Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, Edis Sijarić u 9.35 časova je primio informaciju da je sa plaže Noki Beach (Velika plaža Ulcinj), jak istočni vetar odvukao na pučinu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << blizu Krša od Đerana četvorogodišnjeg dečaka iz tzv. Kosova, koji se nalazio na gumenom dušeku. Plivači su pokušali da doplivaju do ugroženog deteta, ali morske jake struje im u tom trenutku nisu dozvoljavale, te se dušek udaljio od obale približno tri kilometra ka Adi Bojani - istakao je Lukšić.

- Na sreću roditelja dečak je spasen u poslednjim trenucima, jer je postojala opasnost da uzburkano more prevrne dušek i pitanje je da li bi spasioci imali vremena da reaguju pravovremeno - navodi Lukšić.

Ističe da je akcija spasavanja trajala svega 15 minuta od prijema poziva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.