SPASENI OD IZUMIRANJA: Indija povećala populaciju TIGROVA, 1973. godine ih je bilo samo 1.411, evo koliko ih danas ima

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2023, 17:45

SPASENI OD IZUMIRANJA: Indija povećala populaciju TIGROVA, 1973. godine ih je bilo samo 1.411, evo koliko ih danas ima

Međutim, pojavio se novi problem

U Indiji su tigrovi spaseni sa ivice izumiranja i njihov broj se povećava zahvaljujuci projektu pod nazivom "Tigar", i sada ih ima najmanje 3.167.

Indija obeležava 50 godina od početka sprovođenja toga projekta i slavi uspeh koji je globalno priznat, objavio je "Indija tudej". Indijski premijer Narendra Modi rekao je danas u Bandipuru da se broj tigrova u Indiji u prošloj godini povećao na 3.167 sa oko 3.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koliko je bilo procenjeno da ih ima 2018. godine.

Projekat "Tigar" započeo je 1. aprila 1973. godine na inicijativu tadašnje premijerke Indire Gandi, a imao je za cilj da se poveća brojnost populacije tigrova. Prvobitno je bilo devet rezervata za tigrove, a sada se broj zaštićenih područja povećao na 53.

Indija se sada suočava sa velikim izazovima zbog povecanja populacije tigrova jer su pojedini rezervati postali prebukirani. Prema procenama, u Indiji je krajem 19. veka bilo 40.000 tigrova u divljini, ali se zbog nelegalnog lova i uništavanja staništa njihov broj drastično smanjio, tako da ih je 1972. godine bilo samo 1.411.

Zahvaljujući projektu "Tigar", Indija se sada može pohvaliti najvećim brojem ovih životinja u divljini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.