ŠPANIJI PRETE JOŠ RESTRIKTIVNIJE MERE: Posebna ograničenja za kretanje i javna okupljanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 01:05

ŠPANIJI PRETE JOŠ RESTRIKTIVNIJE MERE: Posebna ograničenja za kretanje i javna okupljanja

Po broju novih slučajeva, 784 na 100.000 stanovnika, Madrid je najugroženiji grad u drugom talasu pandemije i u Španiji i u Evropi.

S obzirom da se drugi talas pandemije korona virusa širi najvećom brzinom u Španiji, vlasti u Madridu su na korak od uvođenja striktnijih preventivnih mera koje bi dodatno ograničile i kretanje građana i javna okupljanja.

Zvaničnici španske vlade su saglasni da je neophodno uvođenje zdravstvenih propisa koji bi standardizovali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << restriktivne mere za gradove sa više od 100.000 stanovnika, ali novi planovi moraju biti odobreni tokom današnjeg sastanka sa zvaničnicima regionalnih zdravstvenih institucija.

Novi plan koji je španskoj javnosti predstavio ministar zdravstva Salvador Ilja, nastao je nakon višenedeljnih javnih sukoba oko načina vođenja borbe protiv nekontrolisanog širenja korona virusa u Madridu.

Premijer Španije, umereni levičar Pedro Sančez, zahtevao je oštrije i strože mere za celu špansku prestonicu, a ne samo za siromašne radničke kvartove Madrida.

Do sada je Španiji potvrđeno 748.000 slučajeva kovida-19 i 31.400 smrtnih ishoda među kovid pacijentima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.