ŠPANCI IMAJU POTENCIJALNI LEK ZA KORONU: Nakon objavljivanja naglo skočile cene kompanije koja ga proizvodi

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021, 12:59

ŠPANCI IMAJU POTENCIJALNI LEK ZA KORONU: Nakon objavljivanja naglo skočile cene kompanije koja ga proizvodi

Španska farmaceutska kompanija Framamar saopštila da je potvrđeno da njihov Lek Plitidepsin može biti "potencijalno efikasan" u lečenju kovida-19

Iz španske farmaceutske kompanije Framamar saopšteno je da je u stručnom časopisu Nauka objavljena recenzija u kojoj je potvrđeno da lek Plitidepsin može biti "potencijalno efikasan" u prekliničkom lečenju kovida-19.

Plitidepsin (an eEF1A inhibitor from PharmaMar, Spain) great properties: potent anti-SARS-CoV-2 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << activity iv and in animal models + already approved (Aplidin) + different routes including ORAL. Clinical trials ongoinghttps://t.co/BvxgJfmNUz

— Rafael Delgado (@derafaeldelgado) January 25, 2021

Na osnovu naučnih istraživanja sprovedenih u Njujorku, San Francisku i Parizu ustanovljeno je da je lek pomogao da se smanji širenje virusa u telu inficiranih životinja i da se smanji koncentracija virusa u plućima životinja koje su tretirane Plitidepsinom.

Nakon današnjeg otvaranja berzi vrednost akcija kompanije Farmamar skočila je za 13 odsto, na 98,5 evra, prenosi Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Lek plitidepsin pokazao pretkliničku efikasnost u lečenju kovida-19

Izvor: N1 televizija, 26.Jan.2021

Španska farmaceutska kompanija "PharmaMar" saopštila je da je u časopisu "Science" objavljen rad koji potvrđuje da njen lek plitidepsin poseduje "snažnu pretkliničku efikasnost" u lečenju kovida-19.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.