SOS OBDANIŠTA: Ukoliko se oba roditelja zaraze koronom, Beograd ima rešenje za njihovu decu

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2020, 22:26

SOS OBDANIŠTA: Ukoliko se oba roditelja zaraze koronom, Beograd ima rešenje za njihovu decu

Mi smo kao Beograd spremni i to možemo da uradimo u roku od nekoliko sati - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Ukoliko se desi da su oba roditelja zaražena korona virusom, Grad Beograd je spreman da ponudi rešenje, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, i da je danas o tome razgovarao i sa predsednicom Vlade Anom Brnabić.

On je podsetio da prema novim protokolima Vlade, oni moraju da odlaze u one kolektivne bolnice i ne postoji neko ko bi njihovu decu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogao da čuva, zbog čega Grad traži rešenje.

- Razgovarao sam sa premijerkom Brnabić danas o tome. Ponudio sam da mi kao Grad otvorimo nekoliko obdaništa, mi imamo vaspitačice koje su na punoj plati, sede kod svojih kuća i spremne su za rad. Razmatrali smo da one rade 24 sata u nekoliko smena i da otvorimo neku vrstu "SOS obdaništa" za tu decu - rekao je zamenik gradonačelnika.

- Mi smo kao Beograd spremni, a da li će se to desiti zavisi od toga koliko je takvih slučajeva. Grad to može da uradi u roku od nekoliko sati - naglasio je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.