SOROŠ UDARA NA KINU! Plaši se CRVENOG ZMAJA i diktatora, priviđa mu se VELIKA OPASNOST za Evropu

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2020, 20:58

SOROŠ UDARA NA KINU! Plaši se CRVENOG ZMAJA i "diktatora", priviđa mu se VELIKA OPASNOST za Evropu

"Dobrotvoru" najviše smetaju suverene zemlje.

Američki milijarder, finansijer i "filantrop", koji se nalazi na čelu mreže međunarodnih Fondacija koje navodno promovišu pravdu i "nezavisne" medije, svoj intervju za italijansku "Republiku" je iskoristio da pljuje po Kini i predsedniku Si Đinpingu.

Iako je Kina i kineski narod podnela najveći teret borbe protiv korona virusa, i pomagali su čitavom svetu, Sorošu najviše upada u oči to što je Si Đinping navodno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "diktator", i u rasističkom maniru upozorava Evropu na "kinesku pretnju".

- Kina predstavlja opasnost po EU i ja upozoravam da se tako izlaže uceni i uslovljavanju, a kineski predsednik Si Đinping je diktator ali EU i njen industrijski ambijent vide Kinu kao ekonomskog partnera ne uzimajući u obzir da ako evropske infrastrukture počnu da zavise od tehnologija iz Pekinga izložiće se uceni i uslovljavanju - to je suština poruke koju šalje Džordž Soroš.

Na pitanje da li i kriza korona virusa može ubrzati novi Hladni rat između Kine i SAD, on smatra da je taj odnos između dve zemlje veoma kompleksan.

- Ne može se raditi ako postoji konkurentnost ko će doći do vakcine i ko će je koristiti jer činjenica da su to dva različita sistema, jedan demokratija a drugi autokratija, čini stvar još težom, ali mnogi smatraju da treba tesno sarađivati sa Kinom. Ja se s tim ne slažem - zaključuje Soroš.

Smatrajući da zapad treba da brani svoj nazovi demokratski sistem, po pitanju klimatskih promena i korona virusa treba naći način kako da se sarađuje i da to neće biti lako.

Uz opasku da je on lično solidaran sa kineskim narodom podvlači "da Kina predstavlja pretnju jer je on (Si Đinping) diktator koji je konsolidovao režim baziran na principu potpuno suprotnom onom EU, ali da to još nije jasno zemljama EU niti industrijskim ambijentima, posebno Nemačkoj koja vidi Kinu kao ekonomskog partnera i ne uzima u obzir da je tako izložena uceni i uslovljavanju".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.