Ostali bez posla u Fabrici akumulatora zbog komentara na portalu

Izvor: Blic, 09.Jan.2013, 03:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostali bez posla u Fabrici akumulatora zbog komentara na portalu

Trojica radnika Fabrike akumulatora Sombor dobila su otkaze, a u obrazloženju poslodavca se kao razlog navodi da su autori komentara na lokalnom sajtu SOinfo.org, čime su učinili povredu radne discipline.

Iako su komentari pisani pod pseudonimima za njihov sadržaj u Fabrici akumulatora odgovornim smatraju Gorana Milića, Zorana Kalajića i Aleksandra Zaduhu. Oni su prvo dobili rešenja o plaćenom odsustvu, zatim su suspendovani i na kraju im je uručen otkaz. Sva trojica su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podneli tužbe.

- Rešenja o otkazu dobili smo zbog neosnovanih optužbi poslodavca, da smo se nedolično ponašali prema zaposlenima, te da smo vređali i klevetali poslodavca i vlasnika preduzeća na portalu SOinfo.org. - kaže Goran Milić.

- O uvredama i klevetama nema ni govora, a pogotovo da smo nas trojica akteri takvih iskaza. Komentari koji su tamo objavljeni su potpisani pseudonimima i mi ne znamo o kojim osobama je reč. Mi jesmo ostavljali komentare na SOinfo.org portalu, ali pod svojim punim imenima, a zanimljivo je da u rešenjima o otkazu ti komentari uopšte nisu pomenuti, već nam poslodavac uporno pripisuje komenter ostavljene pod pseudonomima. Pitamo se samo ima li još pseudonima u nekim drugim vestima, pa da nam i to stave na teret - ogorčen je Milić, koji je u Fabrici akumulatora radio desetak godina.

- Naši problemi datiraju od avgusta prošle godine kada je predsednik sindikata, pod pritiskom zaposlenih podneo ostavku jer je bio u sukobu interesa. Počele su pripreme za izbor novog predsednika i kao novi predsednik pominjao sam se ja, a moje kolege Goran Milić i Aleksandar Zaduha kao moji najbliži saradnici.

- Tada smo dobili rešenje o plaćenom odsustvo uz obrazloženje da je smanjen obim posla iako je tada u fabrici bilo oko 160 radnika angažovanih na povremenim i privremenim poslovima - naglašava Zoran Kalajić koji je u Fabrici akumulatora proveo 17 godina.

U Fabrici akumulatora nisu želeli da komentarišu ova događanja uz objašnjenje da nemaju komentar.

Poštuju pravila sajta

- Radnici FAS-a koji su otpušteni pisali su na sajtu pod svojim imenom i prezimenom, odnosno taj podatak je javno dostupan svakom korisniku i posetiocu SOinfo.org. Fabrika akumulatora tražila je dostavljanje podataka, ali smo mi odgovorili da ne možemo dostaviti druge podatke, osim onih koji su svakako javno vidljivi prema pravilima sajta koje korisnici treba da prihvate prilikom registracije - objašnjava Tivadar Farago, urednik SOinfo.org, koji je registrovan kao javno glasilo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ostali bez posla u Fabrici akumulatora zbog komentara na lokalnom sajtu

Izvor: Blic, 09.Jan.2013

Trojica radnika Fabrike akumulatora Sombor dobila su otkaze, a u obrazloženju poslodavca se kao razlog navodi da su autori komentara na lokalnom sajtu SOinfo.org, čime su učinili povredu radne discipline. Otpušteni radnici FAS-a..Iako su komentari pisani pod pseudonimima za njihov sadržaj u Fabrici...

Nastavak na Blic...

Otkaz u Fabrici akumulatora zbog komentara na sajtu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2013

SOMBOR -..Trojica radnika Fabrike akumulatora Sombor dobila su otkaze, a u obrazloženju poslodavca se kao razlog navodi da su autori komentara na lokalnom sajtu SOinfo.org, čime su učinili povredu radne discipline, javljaju Blic i Novine Novosadske...Iako su komentari pisani pod pseudonimima za njihov...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.