Izvor: B92, 06.Maj.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SOLANA: EU STOJI IZA MAKEDONIJE

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednost Havijer Solana doputovao je u nedelju uvece u Skoplje i porucio da EU "stoji iza Makedonije u naporima za resenje krize". "Evropska unija ce stajati iza vas. Zeleli bismo, koliko je to moguce, da zemlja sacuva mir i da ima napredak onakav kakav zasluzuje", izjavio je Solana po dolasku na skopski aerodrom, prenosi FoNet. Solana je novinarima rekao da ce Vladi Makedonije i narodu preneti poruku podrske svih ministara spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslova zemalja clanica EU. "Vi sada prozivljavate teske trenutke ali svi se nadamo da ce se ove teskoce prevazici", rekao je Solana.

Solana bi trebalo da se sastane sa predsednikom Makedonije Borisom Trajkovskim i premijerom Ljupcom Georgijevskim, kao i sa ambasadorima zemalja clanica EU akreditovanih u Makedoniji. U ponedeljak bi u Skoplje trebalo da doputuje i generalni sekretar NATO Dzordz Robertson koji ce, zajedno sa Solanom, imati niz susreta sa makedonskim zvanicnicima i liderima politickih partija, javlja Makfaks.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.