SOKOLAC: Uručeno pet ključeva za novoizgrađene kuće

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 16.Nov.2010, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SOKOLAC: Uručeno pet ključeva za novoizgrađene kuće

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović i načelnik sokolačke opštine Dušan Kovačević uručili su na Sokocu ključeve za pet novoizgrađenih kuća bošnjačkim povratnicima, za šta je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 150.000 KM.
Halilović je rekao novinarima da je u ovoj godini oko 40 odsto sredstava, ili oko 50 miliona KM izdvojeno za povratnike i raseljena lica, a polovina ovih sredstava uložena je u održivi povratak, infrastrukturu, struju, >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << vodu, mašine, stočni fond i tako dalje. Prema njegovim riječima, sve više pažnja usmjerava se ka održivom povratku, pa će u narednoj godini oko polovine sredstava biti utrošeno za ove namjene.

Halilović je istakao da je Ministarstvo osiguralo oko 1.450.000 KM za opštinu Sokolac, za razne infrastrukturne projekte, kao i za rekonstrukciju stambenih objekata.

"U saradnji sa entitetskim resornim ministarstvima utrošeno je 413.000 KM na planu raspuštanja koletivnih centara", naveo je Halilović.

Napominjući da je izgrađeno oko 4 000 kuća i stanova u BiH, ali da je nezbrinuto još oko 43 000 povratničkih porodica, Halilović je rekao da će za ove namjene u narednom periodu biti obezbijeđeno 500 miliona KM iz kreditnih sredstava i oko 700 miliona KM iz budžeta zajedničkih institucija BiH. On je dodao da bi ovi problemi trebalo da budu riješeni do 2014. godine.

Kovačević je rekao da su za dvije godine, kako je opština Sokolac direktno uključena u povratak, izgrađene kuće za 22 povratnika Bošnjaka.

Prema njegovim riječima, kuće su po sistemu ključ u ruke izgrađene u sokolačkim selima Vrbarje, Novoseoci, Meljine i drugim naseljima, a ima 150 novih podnesenih zahtjeva.


Izvor: Srna


Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.