ŠOKANTNO SAOPŠTENJE IZ REDOVA HAMASA: Ne isključujemo da je izraelska vojska donela oružje u bolnicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2023, 00:23

ŠOKANTNO SAOPŠTENJE IZ REDOVA HAMASA: "Ne isključujemo da je izraelska vojska donela oružje u bolnicu"

Hamas je ranije demantovao tvrdnje da radi iz bolnice. 

Visoki zvaničnik Hamasa Basem Naim rekao je večeras da je snimak izraelske vojske na kojem se navodno vidi pronađeno u bolnici Al-Šifa u Pojasu Gaze "smešan i bezvredan" i dodao da Hamas ne isključuje da je izraelska vojska "donela oružje i stavila ga u kompleks Al-Šifa".

Naim je rekao da je cilj Izraela da „pritisne“ bolnice i medicinske centre i da raseli stanovništvo Gaze i podsetio da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je 25 bolnica na toj teritoriji sada van funkcije zbog „bombardovanja, opsade i uništavanja“, prenosi BBC.

BBC podseća da mediji nisu bili prisutni kada je izraelska vojska navodno pronašla oružhje u bolnici Al-Šifa i naglašava da ne može nezavisno da potvrdi tvrdnje bilo koje strane.

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su danas navodne dokaze o Hamasovom oružju pronađenom u bolnici Al Šifa tokom pretresa sprovednog u tom medicinskom centru - slike i video zapise na kojima se mogu videti nekoliko jurišnih pušaka, granate i druga vojna oprema.

Kako tvrde, tokom pretresa u jednom od bolničkih odeljenja, vojnici su pronašli prostoriju u kojoj se nalaze jedinstvena tehnološka sredstva, borbena oprema i vojna oprema koju koristi Hamas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.