ŠOKANTNO! Rodila dete u kanjonu NP Paklenica, a nije ni znala da je trudna: Doktorka iznela neverovatne detalje

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2023, 11:46

ŠOKANTNO! Rodila dete u kanjonu NP Paklenica, a nije ni znala da je trudna: Doktorka iznela neverovatne detalje

Devojka se sama porodila u toaletu u Lugarnici u Nacionalnom parku Paklenica.

Hrvatska Gorska služba spasavanja u subotu je pomogla strankinji da se porodi u objektu Lugarnica u Nacionalnom parku Paklenica, a devojka nije ni znala da je trudna.

- Porođaj je, kad smo došli, bio u zadnjoj fazi. Porodila se sama u toaletu u Lugarnici. Mi smo priskočili sa svom medicinskom opremom i krenuli u zbrinjavanje. Imali smo sreće što smo u blizini imali dodatne pomoći, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od GSS-a. Došla je ginekološkinja koja je i meni olakšala pomoć - ispričala je anesteziologinja Adela Ušanović, koja je učestvovala u intervenciji za RTL.

Ginekološkinja Dora Perinčić navodi da iako je učestvovala u porođajima trudnica koje nisu bile svesne da su trudne, nikad do sad nije u ovakvim uslovima.

Majka je nakon porođaja bila u emotivnom šoku, ali i ona i partner su bili zatečeni.

Podsetimo, u subotu u 14:51 sati, dežurni spasioci su dobili dojavu o porođaju u objektu Lugarnica u NP Paklenica. Pre dolaska tima HGSS-a, mlada strana državljanka rodila je devojčicu uz asistenciju radnika Nacionalnog Parka.

- Majka i novorođenče su sigurno prebačeni u kanjon, gde su predati HMP timu. Komunikacija tokom akcije je bila otežana nedostatkom mobilnog signala. Uključeno je bilo sedam članova HGSS-a, tim HMP-a i lekarka. Posebno želimo da istaknemo saradnju s radnicima NP Paklenica - napisali su ranije u objavi iz HGSS-a.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.