ŠOKANTNO PRIZNANJE AMERIČKOG VOJNIKA: Pomagao teroristima ISIS, evo kako su ga razotkrili

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 15:50

ŠOKANTNO PRIZNANJE AMERIČKOG VOJNIKA: Pomagao teroristima ISIS, evo kako su ga razotkrili

Bridžis je vojnik SAD od septembra 2019. godine, a bio je vojni izviđač u Džordžiji.

 Američki vojnik (22) Kol Bridžis priznao je da je pokušao da pomogne teroristima Islamske države da prave zasede i ubijaju američke vojnike na Bliskom istoku, saoštilo je danas ministarstvo pravde SAD.

Bridžis, poreklom iz mesta Stou u saveznoj državi Ohajo, suočava se sa 40 godina zatvora zbog zločina, preneo je "CBS njuz".

On se pred sudom u Njujorku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izjasnio da je kriv po tačkama optužnice da je pokušavao da pruži konkretnu podršku terorističkoj organizaciji u pokušajima da se ubiju američki vojnici.

Iste godine počeo je na internetu da tražio propagandu u kojoj se promovišu džihadisti i dao je podršku ISIS-u i džihadu onljan.

U oktobru 2020. godine, tužioci su rekli da je Bridžis počeo da komunicira sa tajnim agentom koji se predstavio kao pristalica terorističke grupe koji je u kontaktu sa njihovim borcima.

Ne shvatajući da komunicira sa agentom FBI, on je pružio obuku i nakon toga je uhapšen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.