ŠOKANTAN OBRT! Počelo suđenje Ivanu Kontiću za pokušaj ubistva, jedna njegova rečenica posebno iznenadila

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2022, 17:35

ŠOKANTAN OBRT! Počelo suđenje Ivanu Kontiću za pokušaj ubistva, jedna njegova rečenica posebno iznenadila

Podsetimo, jezivo prebijanje dogodilo se 24. avgusta 2020. godine.

Ivan Kontić, kome se sudi za pokušaj ubistva Miljana Mandića, pred sudom tvrdio da je oštećeni kod sebe imao pištolj i pretio mu da će ga "izbušiti".

Ivan Kontić (31), koji je optužen da je u avgustu 2020. godine brutalno pretukao Miljana Mandića (29) i pokušao da ga ubije, na jučerašnjem suđenju negirao je da je napao mladića i izjavio da je on zapravo žrtva Mandića, koji je bio ljubomoran >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na njegov uspeh.

Podsetimo, jezivo prebijanje dogodilo se 24. avgusta 2020. godine, a ubrzo se na društvenim mrežama pojavio snimak jezivog nasilja na kome se videlo kako Kontić lomi ruke Mandiću, koji leži na podu ispred jedne kladionice u kojoj su navodno radila obojica. Mandić je prisustvovao jučerašnjem suđenju, sve vreme je mirno sedeo i zapisivao, a Kontić nije želeo da odgovara na njegova pitanja.

- Žao mi je zbog svega što se desilo. Žao mi je i sebe, što se nalazim u pritvoru 20 meseci zbog tuče za koju nisam ja inicijator, a ne kako me tužilac tereti za ubistvo u pokušaju, za lice koje je zadobilo lake telesne povrede. Te noći ja sam bio meta Mandiću. On je mene napao - rekao je na početku iznošenja odbrane Kontić, pa nastavio da se brani.

Kontić je potom objasnio da se on družio sa Mandićem i njegovim bratom, kao i da su bili zaposleni u istoj firmi. Kako je ispričao, Miljan Mandić je čak imao ključeve njegovog stana u Novom Sadu i tu je boravio.

- Pre kobne noći ja sam dobio unapređenje. Mislim da je Miljan bio ljubomoran zbog toga. Te noći oko 22 sata došao sam sa treninga sa ovde okrivljenima Ognjenom Ledancem i Lukom Vukajlovićem. Kada smo izašli iz kola, ja sam prvi išao prema lokalu, na ulazu me je dočekao Miljan. Odmah je krenuo sa svađom, psovkama i pretnjama: "Šta si došao, jesam li ti rekao da ne možeš da dolaziš? Je*em li ti mamu. Izbušiću vas. Ubiću te" - rekao je Kontić.

- Okrenuo sam se nazad i krenuo prema svojim kolima. Ali on je išao za mnom, držeći torbicu oko vrata. Znao sam da ima pištolj. Kada mi se približio, otrgnuo sam mu torbicu i bacio je i tu je nastala tuča. On je prvi mene napao, što se vidi na celom snimku, a ne na onom koji je montiran i pušten u javnost. Nabijao mi je prste u oči. Kada smo prestali, nije hteo da mu zovu Hitnu pomoć - nastavio je Kontić.

Optuženi je posle toga naveo da je Mandić tu noć proveo u njegovom stanu.

- Otišao sam kod devojke, a on u moj stan. Ujutru sam video da se on slika u mom stanu sa bratom, pokazujući mišiće i te slike su kačili na društvenim mrežama. On je tek oko 12 sati po podne otišao kod lekara, od kojeg nema nijedan rendgenski snimak, niti je imao gips, a tvrdi da sam mu polomio ruku - pričao je Kontić, tvrdeći da nije tačno da je želeo da ga ubije, već je branio svoj život.

Kontić je nakon toga izjavio da neće odgovarati na pitanja tužilaštva, jer je "tužilac nekorektan prema njemu".

- Nije unosio prilikom saslušanja sve što sam ja govorio. Iz tog razloga ne želim da odgovaram na njegova pitanja - rekao je Kontić.

Advokati Zora Dobričanin Nikodinović i Dejan Bugarski više puta su pokušali da ospore optužnicu. Kontiću je juče odbijen zahtev za puštanje iz pritvora, a novo ročište zakazano je za 21. jun i tada će biti ispitan oštećeni Mandić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.