ŠOK! Zoranu ukinut pritvor, ali...

Izvor: Press, 18.Jan.2018, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOK! Zoranu ukinut pritvor, ali...

Iznenađujuća odluka Apelacionog suda!
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje kojim je početkom decembra produžen za još tri meseca pritvor Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine, na nasipu u Borči, ali mu nije ukinuo pritvor.
Ovom odlukom drugostepeno veće Apelacionog suda usvojilo je žalbu Marjanovićevih branilaca, ukinulo prvostepeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << rešenje tog suda i uputilo predmet na ponovno odlučivanje, precizirala je porptarol suda Mirjana Piljić za Tanjug.
Ona je napomenula da Marjanović i dalje ostaje u pritvoru.
Prema njenim rečima, razlog za ukidanje ovog rešenja je izostanak za sada konkretnih razloga, činjenica i dokaza na kojima prvostepeno veće Apelacionog suda zasniva svoj zaključak o postojanju osnovane sumnje da je Marjanović izvršio krivično delo za koje se tereti.
"Po nalaženju drugostepenog veća Apelacionog suda, veće tog suda koje je odlučivalo u prvom stepenu nije navelo razloge, odnosno činjenice i okolnosti koje ukazuju da je u ovom krivičnom predmetu sumnja, sa nivoa 'osnova sumnje' - koji su potrebni da bi se odredio pritvor, došla do višeg stepena - do 'osnovane sumnje", precizirala je Piljić.
Tačnije, u rešenju nije navedeno postojanje dovoljno kvalitetnih dokaza koji potvrđuju osnovanu sumnju kao nužnu pretpostavku za produženje pritvora.
Pri tome drugostepeno veće Apelacionog suda je imalo u vidu da je u pravnosnažnom rešenju Višeg suda u Beogradu, kojim je prema Marjanoviću (nakon hapšenja u septemnru 2017. nakon hapšenja) određen pritvor navedeno da u konkretnom slučaju proizilazi najminimalniji stepen osnova sumnje da je Marjanović izvršio krivično delo.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

PREOKRET: Zorana Marjanovića puštaju na slobodu?

Izvor: Press, 19.Jan.2018, 10:54

Apelacioni sud usvojio žalbu Marjanovićevih advokata, koji je glavni osumnjičeni za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. . Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje kojim je početkom decembra prošle godine produžen...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.