ŠOK U PORTUGALU! DEVOJČICA PREKO NOĆI SAMO NESTALA IZ KREVETA Istraga dobila novi obrt, a policija više zemalja je na nogama

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2023, 14:24

ŠOK U PORTUGALU! DEVOJČICA PREKO NOĆI SAMO NESTALA IZ KREVETA Istraga dobila novi obrt, a policija više zemalja je na nogama

Nalazaču devojčice obećana je nagrada od nekoliko miliona dolara.

Policija Portugala saopštila je da će nastaviti potragu za Medlin MeKen, britanskom devojčicom koja je 2007. godine nestala u portugalskoj regiji Algarve.

U saopštenju su potvrđeni izveštaji lokalnih medija da će policija sprovesti pretragu na zahtev nemačkih vlasti, u prisustvu zvaničnika iz Velike Britanije.

Portugalski mediji pišu da se u potrazi koristiti "napredna tehnologija" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i da će se područje u blizini jezera iskopati.

Tokom današnjeg dana, opaženo je da policija podiže šatore i postavlja kordone u oblasti brane Arade, oko 50 kilometara od Praje da Luz, mesta u kojoj je trogodišnja devojčica poslednji put viđena.

Britanska, portugalska i nemačka policija još sastavljaju deliće u slagalici događaja od 3. maja 2007. godine kada je devojčica nestala iz svog kreveta u odmaralištu na jugu Portugala.

Bila je u istoj sobi sa dvogodišnjim bratom blizancem i sestrom dok su njihovi roditelji večerali sa prijateljima u oblžnjem restoranu.

Sredinom 2020. godine, nemačka policija je kao osumnjičenog označila Kristijana Bruknera, 45-godišnjeg Nemca koji je 2007. godine boravio u Algarveu.

Brukner poriče svaku vezu sa ovim slučajem. Nalazi se pod istragom za ubistvo devojčice, ali optužnica protiv njega još nije podignuta.

On je mnoge godine proveo u Portugalu, uključujući mesto Praja da Luz u kojem je bio u vreme nestanka male Madlen.

As diving teams start once again the search for Madeleine McCann, I’m fascinated as to why however many years on, so much money is still being pumped into it. We have many kids at home missing that could use it. pic.twitter.com/vUSOOScrad

— Darren (@Darren94775262) May 23, 2023

Tužitelji iz severnonemačkog grada Braunšvig prošlog oktobra podigli su nekoliko optužnica protiv Bruknera, pored ostalog zbog serije seksualnih prestupa počinjenih navodno u Portugalu između 2000. i 2017. godine.

Tužitelj iz Braunšviga Kristijan Volter rekao je da će njegova kancelarija sutra izdati saopštenje povodom ovog slučaja.

Nestanak Madlen Meken uzbudio je svetsku javnost, pa su je u međuvremenu mnogi "viđali" na raznim mestima, čak i u Australiji, a na temu ovog slučaja napisano je više knjiga i snimljeno nekoliko televizijskih dokumentaraca.

Nalazaču devojčice obećana je nagrada od nekoliko miliona dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.