ŠOK TVRDNJE AMERIČKOG GENERALA: Prigožin je mrtav, sastanak sa Putinom lažiran?! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2023, 17:16

ŠOK TVRDNJE AMERIČKOG GENERALA: Prigožin je mrtav, sastanak sa Putinom lažiran?! (VIDEO)

Penzionisani general Robert Abrams podelio je svoja razmišljanja o neizvesnoj Prigožinovoj sudbini nakon kratkotrajne oružane pobune Vagner grupe.

Šef pobunjeničke plaćeničke grupe Vagner, Jevgenij Prigožin, verovatno je ili mrtav ili je u zatvoru, kaže bivši visoki američki vojni vođa.

Njegov veoma popularan sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nakon njegove neuspele pobune je verovatno lažiran, dodaje on.

Penzionisani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << general Robert Abrams, saradnik ABC Njuza koji je ranije služio kao komandant američkih snaga u Koreji, podelio je svoja razmišljanja o neizvesnoj Prigožinovoj sudbini nakon kratkotrajne oružane pobune Vagner grupe prošlog meseca.

- Moja lična procena je da sumnjam da ćemo Prigožina ikada više javno videti. Mislim da će ga ili sakriti, ili poslati u zatvor, ili će se baviti nekim drugim načinom, ali sumnjam da ćemo ga ikada više videti - rekao je Abrmas za ABC Nevs.

Retired General Robert Abrams speaks to @LinseyDavis about Ukraine’s efforts to join NATO, the counteroffensive against Russia and Putin’s meeting with Wagner leader Yevgeny Prigozhin. pic.twitter.com/kpe8S3v5It

— ABC News Live (@ABCNewsLive) July 11, 2023

Upitan da li misli da je biznismen milijarder živ nakon što je predstavljao najznačajniji izazov Putinovom režimu otkako je došao na vlast 1999. godine, Abrams je rekao:

- Ja lično mislim da nije, a ako jeste, negde je u zatvoru.

Penzionisani general sa četiri zvezdice je takođe izrazio sumnju u vezi sa sastankom koji je, prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, Putin održao sa Prigožinom i svim svojim višim komandantima Vagnera 29. juna, pet dana nakon prekinute pobune.

- Bio bih iznenađen ako bismo zaista videli dokaz života da se Putin sreo sa Prigožinom, a mislim da je to veoma inscenirano - rekao je Abrams.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.