ŠOK SNIMAK IZ AUTOBUSA Putnik izvadio pištolj nakon što je vozač odbio da mu stane van stanice, ali ono što je šofer uradio PREPRIĆAVAĆE SE

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2023, 07:47

ŠOK SNIMAK IZ AUTOBUSA Putnik izvadio pištolj nakon što je vozač odbio da mu stane van stanice, ali ono što je šofer uradio PREPRIĆAVAĆE SE

Šokantan snimak pokazuje pucnjavu u Severnoj Karolini u u autobusu u pokretu, nakon što jedan putnik izvadio pištolj na vozača jer je odbio da stane na mestu na kojem je on tražio da ga ostavi.

Incident se dogodio ujutro 18. maja. Uznemirujući snimak iz autobusa u Šarlotu pokazuje kako putnik – kasnije identifikovan kao 20-godišnji Omari Šarif Tobijas – prilazi vozaču i traži da ga pusti napolje. Vozač, Dejvid Fulard, objasnio mu je da ne može da stane na neobeleženom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mestu, što je dovelo do pretnji putnika.

- Izazivam te da me dotakneš. Upucaću te – rekao je putnik vozaču, preneo je “Njujork post”.

U jednom trenutku se se odmakao i izvukao pištolj, naizgled nesvestan da je i vozač već pripremio svoje oružje. Kako je putnik potegao oružje, vozač je otvorio vatru. Oko desetak metaka je prošlo kroz zaštitno staklo oko vozača, što je uhvatilo više kamera u autobusu.

Dok su dvoje drugih putnika bežali iz vozila Tobijas je otpuzao do stražnjeg dela, ali je vozač izašao i ispalio još tri metka. Tobijas je uspeo da izađe, kao i vozač koji je ispalio još jedan metak ka njemu. Mladić je ranjen u abdomen i hospitalizovan, a prošle nedelje je optužen za napad smrtonosnim oružjem i nanošenje teških povreda, pretnje i nošenje skrivenog oružja. U pritvoru će biti do izlaska na sud 6. juna.

Vozač je ranjen u ruku. On nije optužen iako je policija rekla da je istraga u toku. Ali, “Njujork post” navodi da je on otpušten sa prethodnog posla koji je obavljao 19 godina zbog kršenja pravila o zabrani nošenja oružja.

- Bilo bi razumno da je operater pokušao da deeskalira situaciju i pusti osumnjičenog putnika da napusti autobus pre dolaska na sledeću stanicu – rekli su CNN-u iz centra gradskog javnog prevoza Šarlota CATS.

Fulardov advokat je rekao da se vozači ne osećaju bezbedno u gradu u kojem je jedan od njih, 41-godišnji Itan Rivera, ubijen prošle godine nakon incidenta na putu.

- Stalno podstičemo CATS da pojača bezbednosne mere za vozače – rekao je advokat.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.