ŠOK PRIZORI TOKOM HAPŠENJA U BEOGRADU Popadali zbog pranja para, a nećete verovati kakvo je BOGATSTVO policija zatekla!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2023, 21:11

ŠOK PRIZORI TOKOM HAPŠENJA U BEOGRADU Popadali zbog pranja para, a nećete verovati kakvo je BOGATSTVO policija zatekla!

Evo šta je policija sve zaplenila kod grupe koja se sumnjiči za pranje para

Pripadnici kriminalne grupe koja je danas uhapšena zbog sumnje da je prala novac i vršila krivična dela poreska prevara, trošili su novac na najluksuznije automobile, skupocene satove i garderobu, a osumnjičeni za organizaciju uživao je u luksuznoj vili sa bazenom!

Kako se saznaje, tokom pretresa nekoliko kuća i vikendica, pronađene su čak i lažne policijske značke, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i pasoši državljanki Kine.

- Prilikom pretresa više objekata, pronađeni su luksuzni autmobili, skupoceni Roleks satovi, markirana odeća i obuća, Luj Viton kofer. Procenjena vrednost samo garderobe, obuće, kofera je oko 70.000 evra - otkriva sagovornik Kurira.

Kako se dodaje, zaplenjen je "mercedes", "škoda", oružje, municija, ali i lažne policijske značke, kao i pasoši na ime kineskih državljana.

Luksuzna vila koju je koristio muškarac koji je osumnjičen za organizaciju, prema rečima sagovornika, ima zatovreni bazen, teretanu, najsavrermeniji video nadzor i opremljena je najskupljim nameštajem.

Podsetimo, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom i poreskom policijom uhapsili su sedam osumnjičenih da su vršenjem različitih krivičnih dela oštetili budžet Srbije za više od 350 miliona dinara.

Ova kriminalna grupa, kako ukazuju prikupljeni dokazi, krivična dela izvršila u periodu od januara 2020. godine do januara 2023. godine, tako što su novac pribavljen izvršenjem krivičnog dela poreska prevara na različite načine integrisali u legalne tokove.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, u kom roku će biti privedeni na saslušanje u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Kako saznajemo, protiv osumnjičenih će biti pokrenuta i finansijska istraga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.