ŠOK NA ZAPADU! Finska povukla odluku donetu na štetu Rusije

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2023, 19:06

ŠOK NA ZAPADU! Finska povukla odluku donetu na štetu Rusije

Helsinki je odluku doneo danas

Odluka o zapleni teritorije i zgrade Ruskog centra za nauku i kulturu u finskoj prestonici Helsinkiju, koja je doneta zbog sankcija Evropske unije, danas je povučena, izjavio je šef finske Uprave za napalatu dugovanja Aki Virtanen.

- Nije bilo osnova za zaplenu svojine - prenosi Virtanenovu izjavu javna televizijska i radio korporacija YLE.

Ranije danas, je iz ruske ambasade u Helsinkiju saopšteno da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Moskva uputila Ministarstvu inostranih poslova Finske protestnu notu sa zahtevom da se razjasni u kakvom su odnosu akcije sudskih izvršitelja prema normama međunarodnog prava o imunitetu ruske državne svojine.

Kancelarija za naplatu dugova Finske je 1. aprila blokirala bankarske račune Ruskog centra za nauku i kulturu u finskoj banci "Nordea".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.