ŠOK! ISPLIVALI NOVI DETALJI UBISTVA MALE VANJE: Postojali su spiskovi za likvidaciju! Ovo je izazov za istražne organe! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2023, 12:38

ŠOK! ISPLIVALI NOVI DETALJI UBISTVA MALE VANJE: "Postojali su spiskovi za likvidaciju! Ovo je izazov za istražne organe!" (VIDEO)

Prema rečima bivše ministarke a sada profesorke sa univerziteta Fakulteta bezbednosti, moguće je da su Palevski i njegova grupa imali još monstruoznije planove.

- Istragu o grupi Ljupča Palevskog Palču treba proširiti, jer su njihove akcije ravne terorizmu i imaju zločinačku prošlost sa kojom je trebalo mnogo ranije da se obračunaju - kaže profesorka univerziteta sa Fakulteta bezbednosti Frosina Taševska Remenski.

- Ta grupa je, prema mojim nezvaničnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << informacijama, imala mnogo veće planove. Postojali su spiskovi za likvidaciju. Postojali su spiskovi za iznudu. Bilo je spiskova zastrašivanja, spiskova za otmice, što znači da je ovo izazov za istražne organe. Izazov za policiju, za službe bezbednosti. Da osujetite planove i predstavite ih javnosti i to bi bila njihova dodatna odgovornost u celom ovom slučaju - kaže Remenski.

- Oni imaju poznatu kriminalno-bezbednosno-policijsku istoriju, a nisu bila lica koja prethodno nisu bila tretirana od strane obezbeđenja. Кad kažem „bezbedno lečeni“, mislim da su te osobe u prošlosti u velikom broju slučajeva bile pod stalnim, kontinuiranim operativnim nadzorom kako bi se sprečili takvi, slični planovi koji su mogli biti mnogo monstruozniji - navodi Remenski.

Podsetimo, sve je počelo 27. novembra u Skoplju kada je Vanjina majka prijavila nestanak ćerke koja je krenula u školu, ali nije do nje i stigla. Makedonska policija tragala je skoro nedelju dana, kada su pretraživani napušteni objekti i manastiri, korito reke Vardar, pregledano je na stotine sati snimaka sa nadzornih kamera.

Policija je u predgrađu Skoplja u nedelju pronašla zakopano Vanjino telo, a nešto dalje kod Velesa i ubijenog frizera Pančea Žežovskog (74) čiji je auto ukraden i korišćen za otmicu tinejdžerke.

Veoma brzo saopšteno je da su tri osobe uhapšene, da je ubica i vođa Ljupčo Palevski Palčo, poznat i kao kontroverzni desničarski političar, koji je označen kao glavni osumnjičeni za otmicu i ubistvo Vanje, a uhapšen je u Turskoj.

Policija je objavila i najšokantniju informaciju da je u zločin bio uključen i Vanjin otac koji je takođe uhapšen, pod optužbom da je tipovao ćerku.

Inače, Ljupčo Palevski, lokalni ultradesničarki političar, je i, kako makedonski mediji pišu, bivši građevinski mogul, bivši predsednik gradske organizacije SDSM u Skoplju, vlasnik nedeljnika Start, politički aktivista, autor podkasta i osnivač stranke Pravo.

Palevski je uhapšen po međunarodnoj poternici za istragu krivičnih dela kidnapovanja i ubistva po nalogu javnog tužilaštva u Skoplju i gotovo je sigurno da će teško izaći iz zatvora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ŠOKANTNO! Vanjin ubica imao spiskove za likvidacije, otmice, zastrašivanja i iznudu novca?!

Izvor: Kurir, 07.Dec.2023

Ljupčo Palevski Palčo i njegova grupa imali su mnogo veće planove, smatra Frosina Taševska Remenski, bivša ministarka vlade u Skoplju

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.