ŠOJGU PROZVAO ENGLEZE: Obeležavate neprijatelja ruskim simbolima, kao što je i Hitler radio!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Dec.2016, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOJGU PROZVAO ENGLEZE: Obeležavate neprijatelja ruskim simbolima, kao što je i Hitler radio!

Britanske trupe u centru za trenažnu obuku koristile ruske simbole

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu optužio je britansku vojsku da koristi ruska vojna znamenja za obeležavanje neprijateljskih snaga tokom vežbi, po metodi za koju kaže da ju je koristila nacistička Nemačka tokom Drugog svetskog rata, navodi AFP

Agencija navodi da je Šojgu rekao da su britanske trupe u centru za trenažnu obuku u Solzberi plejnsu, započele "korišćenje tenkova ruske proizvodnje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i uniformi ruske vojske kako bi time označili neprijatelja".

- Poslednji put je takvu metodu obuke koristila nacistička Nemačka tokom Drugog svetskog rata - navedeno je u transkriptu Šojguove izjave objavljenom na sajtu ruskog ministarstva.

AFP navodi da je Šojgu dodao da je NATO udvostručio intenzitet vojnih vežbi i da je veći deo njih "anti-ruski".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.