ŠOJGU PRESTRAVIO ZAPAD! Rusija će sa ovom zemljom razvijati NOVO ORUŽJE, alijansa mora biti ZAUSTAVLJENA

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2019, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOJGU PRESTRAVIO ZAPAD! Rusija će sa ovom zemljom razvijati NOVO ORUŽJE, alijansa mora biti ZAUSTAVLJENA

Situacija po pitanju zapadnog strateškog pravca ostaje napeta.

Rusija i Belorusija će razvijati zajedničke protivvazdušne sisteme, kao i sisteme za radioelektronsku borbu, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

- Na sastanku sa ministrom odbrane Belorusije postignuta je saglasnost da razvijamo zajedničke regionalne sisteme protivvazdušne odbrane i za radioelektronsku borbu - naglasio je on.

Šojgu je rekao i da će Rusija nastaviti da poziva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << beloruske vojnike na ruske vojne vežbe, jer se na tim manevrima uvežbava primena sistema za radioelektronsku borbu.

- Situacija po pitanju zapadnog strateškog pravca ostaje napeta, pre svega jer NATO nastavlja da povećava borbeni potencijal i vojnu aktivnost u Evropi - upozorio je.

U tom smislu, Šojgu je precizirao da pored protivraketnog kompleksa u Rumuniji, SAD takav kompleks razmešta i u Poljskoj, a NATO regularno sprovodi vojne vežbe i modernizuje infrastrukturu u zemljama Alijanse.

- Zapad svoju politiku opravdava izmišljenim pričama o potrebi obuzdavanja, navodno, agresivne Rusije - zaključio je Šojgu.

BONUS VIDEO: Zašto svi žele da kupe KONTROVERZNI RUSKI S-400 iako MNOGO RIZIKUJU?

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.