ŠOJGU POGLEDAO KA ZAPADU: Oni su bili i ostali naši saveznici, uprkos velikom pritisku

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2022, 18:06

ŠOJGU POGLEDAO KA ZAPADU: "Oni su bili i ostali naši saveznici, uprkos velikom pritisku"

Potpisan novi protokol

Šojgu je tokom razgovora sa beloruskim kolegom Viktorom Hrenjinom u Minsku dodao da je Republika Belorusija bila i ostaje pouzdan partner Rusije.

Ministar odbrane je visoko ocenio "odlučnost Minska da se suprotstavi neprijateljskom kursu Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika, kao i spremnost da zajedno sa Moskvom osigura vojnu bezbednost Savezne države".

Šojgu je takođe podsetio da je se "trenutno u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << skladu sa odlukama predsednika dve zemlje na teritoriji Belorusije sprovode aktivnosti borbenog koordinisanja ruskih i beloruskih formacija i vojnih jedinica, koje ulaze u sastav regionalne vojne grupacije".

Prethodno je beloruska agencija "Belta" prenela da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu doputovao u Belorusiju gde će razgovarati sa beloruskim ministrom odbrane Viktorom Hrenjinom. U saopštenju se navodi da će ruska i beloruska strana razgovarati o aktuelnim pitanjima bilateralne vojne i vojno-tehničke saradnje.

Istovremeno, beloruska strana je saopštila da su dva Ministarstva potpisale protokol o osiguravanju regionalne bezbednosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.