SOFIJA NAŠLA MRTVOG SINČIĆA (2) U KADI: Sumnja se da ga je ova bolest mučila, na kraju ubila - poslata snažna poruka svim majkama!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2023, 22:17

SOFIJA NAŠLA MRTVOG SINČIĆA (2) U KADI: Sumnja se da ga je ova bolest mučila, na kraju ubila - poslata snažna poruka svim majkama!

Komšije su u izjavi za medije ispričale da je ova porodica ranije imala probleme i da su ih posećivali socijalni radnici.

Policija iz Zapadnog Jorkšira pokrenula je sitragu nakon što je majka u kadi pronašla telo svog dvogodišnjeg sina u kadi.

Sofija Skot pronašla je dečakovo telo kako pluta u kadi.Ona je odmah pozvala Hitnu pomoć i dečak je odmah prevezen u bolnicu.

Lekari na žalost nisu uspeli da spasu dečaka i on je ubrzo po dolasku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u bolnicu proglašen mrtvim.

Dečak je Sofijino najmađe dete i sem njega ona ima još tri sina i ćerku.

Šokirane komšije još uvek ne mogu da veruju šta se dogodilo. Oni su počeli da ostavljaju cveće i sveće ispred njihove kuće, kako bi odali počast preminulom dečaku.

U međuvremenu se oglasila i policija Zapadnog Jorkšira.

- Istraga je još uvek u toku. U ovom trenutku veruje se da je uzrok smrti sindrom iznenadna smrt odojčeta. Molimo sve da poštuju tugu i privatnost porodice u ovakvom trenutku - saopšteno je.

Sindrom iznenadne smrti, koji se javlja i kod odojčadi, i kod dece starije od 12 meseci, još je nepoznanica za modernu medicinu. Kada dete umre od ovoga, kompletna autopsija, pretrage mesta smrti i analiza istorije bolesti lekarima obično ne pruže nikakvo objašnjenje gubitka mališana, koji je pre nego što je umro bio potpuno zdrav.

Prema statistici na 100.000 živorođene dece od iznenadne smrti premine 38,7 (podaci centra za kontrolu bolesti CDC).

Smatra se da je iznenadna smrt uslovljena postojanjem više faktora. U svetu trenutno postoji veliki broj istraživanja uzroka iznenadne smrti, jer i pored svih raspoloživih dijagnostičkih mogućnosti i obdukcionih nalaza, uzrok veoma često ostane nerazjašnjen.

Kada govorimo o uzrocima iznenadne smrti odojčeta ispitivanja idu u pravcu: respiratornih poremećaja po tipu centralnog hipoventilacionog poremećaja, poremećaja centralnog nervnog sistema i centra za kontrolu budnog stanja tj. spavanja, ugušenja (najčešće kao posledica regurgitacije želudačnog sadržaja i aspiriranja u disajne puteve), poremećaje srčanog ritma a najčešće poremećaja longQT, itd.

Kod starije dece u obzir dolaze i retke metaboličke bolesti, kardiomiopatije, poremećaji srčanog ritma.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.