SNS zahteva nesmetan rad Kurira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2009, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS zahteva nesmetan rad "Kurira"

BEOGRAD - Funkcioner Srpske napredne stranke Marko Đurić izjavio je danas da ta stranka zahteva od predstavnika vlasti "da povuku policijske snage iz redakcija listova 'Kurir' i 'Glas Javnosti' i omoguće novinarima tih dnevnih listova neometan i slobodan rad".

Đurić je na konferenciji za novinare kazao da je neprimereno i neprihvatljivo da se na ovaj način ometa i sprečava rad dnevnih listova i dodao da je jasno da je reč o obliku pritiska na predstavnike medija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji je potpuno neprimeren za kraj prve dekade 21. veka.

On je kazao da je primer "nedomaćinskog ponašanja vlasti" situacija u nacionalnoj aviokompaniji "JAT" navodeći da u ovoj godini najavljeni gubici te kompanije premašuju 25 miliona evra.

Đurić je rekao da je propuštena prilika da se na vreme reše problemi nacionalne aviokompanije i u povoljnim uslovima izvrši izbor strateškog partnera koji bi mogao da zadovolji potrebe i "JAT-a" i Srbije i da je ta kompanija postala jedan od primera onoga što se u privrednoj sferi dešavalo u proteklih 10 godina.

"SNS smatra da građani Srbije ne treba da budu taoci socijalno neodgovorne vlade i parlamenta koji je izgubio legitimitet i podršku građana" rekao je Đurić i istakao da iz tih razloga ta stranka zahteva neodložno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora na kojima bi građani Srbije dali odgovor kome ukazuju poverenje i koja politička snaga ima autoritet da reši nagomilane probleme.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.