SNS neće glasati za rezoluciju?

Izvor: RTS, 27.Mar.2010, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS neće glasati za rezoluciju?

Tomislav Nikolić rekao da će u utorak, pre početka sednice Skupštine Srbije, predložiti Predsedništvu SNS-a da stranka ne glasa za rezoluciju o Srebrenici.

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić rekao je da će u utorak, pre početka sednice Skupštine Srbije, predložiti Predsedništvu stranke, da SNS ne glasa za rezoluciju o Srebrenici.

"Ovakvom tekstu ne možemo dati podršku, pogotovo što vladajuća koalicija ne dozvoljava da se promeni nijedno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << slovo u njemu", rekao je Nikolić za "Blic".

Na pitanje šta mu smeta u tekstu deklaracije, Nikolić je rekao da u tekstu, koji je predložila vladajuća koalicija, stoji da Srbija osuđuje zločin na način kako je to učinio Međunarodni sud pravde, a zatim se pominje konvencija o genocidu.

"To ne ide jedno sa drugim, jer MSP nije utvrdio da je u Srebrenici počinjen genocid. On se samo pozvao na presudu generalu Krstiću u Haškom tribunalu, koji je osuđen zbog pomaganja u genocidu", rekao je Nikolić.

Upitan da li je na njegov stav o deklaraciji uticao i ultimatum Vojislava Koštunice koji je rekao da SNS nema šta da traži u koaliciji sa DSS ukoliko podrži rezoluciju, Nikolić je odgovorio: "Ne želim da izbegnem saradnju sa Koštunicom, ali mi se čini da neki njegovi potezi govore da on traži izgovore za nesaradnju".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.