SNS: Vlada stvara novu krizu

Izvor: RTS, 14.Mar.2010, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Vlada stvara novu krizu

Pričom o promenama Ustava i najavljenom nacionalnom strategijom o decentralizaciji, Vlada Srbije generiše novu krizu, poručuju iz Srpske napredne stranke.

Srpska napredna stranka osudila je najave predstavnika vlasti da bi u Srbiji moglo doći do procesa decentralizacije, jer je za tako nešto potrebna promena Ustava Srbije i dogovor sa svim političkim snagama.

"Vlasti su tom problemu pristupile neozbiljno, posebno imajući u vidu da je za tako nešto potrebna i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << promena Ustava Srbije", izjavio je funkcioner SNS Marko Đurić, koji je, međutim, ukazao da se "naprednjaci" ne protive decentralizaciji.

Naprednjak Nikola Selaković izjavio je da Vlada Srbije, pričom o promenama Ustava i najavljenom nacionalnom strategijom o decentralizaciji, generiše novu krizu. 

Njegov stranački kolega Nenad Jevremović smatra da tekući postupak legalizacije bespravno izgrađenih objekata predstavlja "punjenje budžeta sirotinjskim novcem".

Jevremović je na konferenciji za novinare ocenio da Vlada Srbije na taj način stvara nove socijalne slučajeve.

Prema rečima Jevremovića, građani nisu krivi za divlju gradnju, dok uloga države u tome "nikada nije ispitana".

Jevremović je najavio da će SNS, kada "dođe na vlast", ponuditi pravedno rešenje za ovaj problem.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković: Vlada generiše krizu

Izvor: B92, 14.Mar.2010

Beograd -- Funkcioner SNS-a Nikola Selaković izjavio je da Vlada Srbije, nagoveštenim promenama Ustava i najavljenim Zakonom o decentralizaciji, generiše novu krizu... Njegov stranački kolega Nenad Jevremović smatra da tekući postupak legalizacije bespravno izgrađenih objekata predstavlja "punjenje...

Nastavak na B92...

SNS: Uslov decentralizacije promena Ustava

Izvor: Glas javnosti, 15.Mar.2010, 07:21

BEOGRAD - Srpska napredna stranka osudila je najave predstavnika vlasti da bi u Srbiji moglo doći do procesa decentralizacije, jer je za tako nešto potrebna promena Ustava Srbije i dogovor sa svim političkim snagama...- Vlasti su tom problemu pristupile neozbiljno, posebno imajući u vidu da je za...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.