SNS: Imovinu ne poveravati Agenciji za privatizaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2010, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Imovinu ne poveravati Agenciji za privatizaciju

BEOGRAD - Član ekonomskog saveta Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković kritikovala je danas predložene izmene i dopune Zakona o Agenciji za privatizaciju i ocenila da je poveravanje preostale državne imovine i neprodatih akcija Agenciji "loše rešenje".

"Eventualnim usvajanjem predloženih izmena Zakona, kojim je planirano gašenje Akcijskog fonda i osnivanje Akcionarskog fonda pri Agenciji za privatizaciju, a time i poveravanje preostale državne imovine i neprodatih akcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dokazanom nesavesnom vlasniku - Agenciji za privatizaciju, država će naneti štetu svim građanima", ocenila je Tabaković na stranačkoj konferenciji za novinare.

Ona je kazala da bi "bila greška da se najvredniji državni resursi predaju Agenciji nad kojom država nema nikakvu kontrolu, moć usmeravanja, a ni mogućnost da pozove na odgovornost za 500.000 nezaposlenih ljudi koji su ostali bez posla sprovođenjem Zakona o privatizaciji te Agencije".

Tabaković je, kritikujući i izmene i dopune Zakona o pravu na besplatne akcije i novčanu nadoknadu koju građani ostvaruju u postupku privatizacije, kazala da se na građane mislilo akcije bi im bile podeljene još 2001. godine, kada je započela privatizacija i kada su mogli dobiti realnu vrednost.

"Ovo je najzanimljivija prevara koja je zamišljena tako da građani budu saučesnici u njoj, gde će se akcije prodavati na trafikama, u kafanama, mimo berze i bez utvrđene vrednosti i gde će Agencija za privatizaciju moći da otkupi akcije od građana, jer će ona navodno umeti najbolje da pronađe strateške partnere", rekla je Tabaković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.