SNP: Zatvoriti granicu za migrante

Izvor: RTS, 14.Sep.2016, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNP: Zatvoriti granicu za migrante

Srpska narodna partija ponovo je zatražila zatvaranje granica zbog migrantske krize, navodeći da su se njihovi raniji zahtevi za uvođenjem odlučnijih mera pokazali kao ispravni te pozdravila, kako navode, promenu državne politike po tom pitanju.
SNP u saopštenju navodi da je predsednik te stranke Nenad Popović, svestan da migrantska kriza predstavlja jedan od najvećih bezbednosnih izazova, još ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << insistirao na hermetičkom zatvaranju granica i podizanju zida na granici sa Makedonijom, po uzoru na zidove koji su sa istom namenom podignuti u EU.
"Pokazalo se da su zahtevi Nenada Popovića za čvršćom migrantskom politikom ispravni. Da je tada bilo sluha za njegove stavove, danas ne bismo imali preko 10.000 nelegalnih migranata na našoj teritoriji, koji sve češće čine teška krivična dela, kao što je delo pokušaja ubistva koje je jedan od migranata prošle nedelje počinio u SSidu", dodaju.
SNP ističe da je zbog nekontrolisanog priliva migranata, među kojima je, navode, veliki broj terorista i opasnih zatvorenika izgnanih iz arapskih zemalja, neophodno zatvoriti granice na isti način kao što je to uradila Mađarska.
"Pozivamo da se pogledaju u ogledalo svi oni koji su nas tada optuživali da širimo mržnju, a danas zauzimaju iste stavove kao SNP", ističe SNP i dodaje da se Popović ni pre godinu dana nije osvrtao na brojne pretnje, uvrede i napade zbog svog stava o migrantima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SNP: Pokazalo se da smo u pravu po pitanju migranata

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Sep.2016

Srpska narodna partija (SNP) ponovo je danas zatražila zatvaranje granica zbog migrantske krize, navodeći da su se njihovi raniji zahtevi za uvođenjem odlučnijih mera pokazali kao ispravni te pozdravila, kako navode, promenu državne politike po tom pitanju...SNP u saopštenju navodi da je predsednik...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.