SNIMLJEN ZVUK ZEMLJOTRESA U TURSKOJ: Imao je snagu 130 atomskih bombi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2023, 13:04

SNIMLJEN ZVUK ZEMLJOTRESA U TURSKOJ: "Imao je snagu 130 atomskih bombi" (VIDEO)

Do zemljotresa je došlo na dubini od dva kilometara, na udaljenosti od 67 kilometara severoistočno od Kahranmanmaraša, navodi EMSC. Broj žrtava u Turskoj i Siriji raste dok spasioci pokušavaju da izvuku zatrpane iz ruševina.

Hamdula Livačoglu, seizmolog sa Univerziteta u Turskoj, snimio je zvuk zemljotresa koji je juče rano ujutro pogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tursku i Siriju.

- Ljudsko uvo ne može da čuje frekvencije niže od 20 Hz. Frekvencije signala potresa takođe su obično manje od 20 Hz. Kako bi se potres pretvorio u zvuk, pojasne brzine signala potresa koje beleže seizmometri povećavaju se zavisno od razdoblja i seizmogram se komprimira. Tako se frekvencijski sadržaj podiže do pragova koje može čuti ljudsko uvo - objasnio je.

7,7 büyüklüğündeki depremin sesi#Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğünde depremin sesi ortaya çıktı #deprem https://t.co/EwTv4SIyZD pic.twitter.com/uuyivEBmZh

— Habertürk (@Haberturk) February 6, 2023

Turski inženjer geofizike Ovgun Ahmet Ercan objavio je da je snaga potresa koji se dogodio bila 130 atomskih bombi.

- Potres je imao magnitudu 7.7 i snagu približno 130 atomskih bombi, trajao je 43 sekunde - objavio je on.

Više vesti o zemljotresu u Turskoj pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AUDIO: Ovo je zvuk razornog zemljotresa u Turskoj - "Imao je snagu 130 atomskih bombi"

Izvor: Radio 021, 07.Feb.2023

Hamdulah Livaoğlu, seizmolog sa Univerziteta Kocaeli u Turskoj, snimio je zvuk zemljotresa koji je juče rano ujutro pogodio Tursku i Siriju.

Nastavak na Radio 021...

Snimljen zvuk razornog potresa u Turskoj: "Imao je snagu 130 atomskih bombi"

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Feb.2023

Zemljotres jačine 7,7 koji je juče ujutru pogodio Kahramanmaraš u Turskoj, imao je snagu 130 atomskih bombi, izjavio je seizmolog, inženjer geofizike Ovgin Ahmet Erčan.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.