Izvor: Blic, 10.Dec.2016, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNIMAK SKRIVAN 30 GODINA Dan kad je NAMERNO uništen "boingov" avion (VIDEO)

Nedavno se pojavio neverovatan arhivski snimak iz 1984. godine na kojem možemo da vidimo dobro isplaniran pad aviona "boing 720" koji je NASA izvela u saradnji sa američkom Saveznom upravom za civilno vazduhoplovstvo.

Ovaj uzbuljiv i destruktivni test umnogome je pomogao razvijanju vazduhoplovstva u Americi, pa i u svetu.

Avionska nesreća je improvizovana ne bi li se testirali dodaci kerozinu u nadi da bi mogli sprečiti eksploziju u slučaju pada aviona. Svi koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su učestvovali u ovom eksperimentu nadali su se da će snimci ove nesreće pomoći u kreiranju sigurnijih letova.

Komentari ljudi koji su bili u prilici da odgledaju ovaj "razarajući" snimak su različiti, ali snažan utisak je prisutan gotovo u svakom:

- Na prvi pogled stiče se utisak da se radi o haotičnom, besmisleom uništavanju aviona - samo je jedan od komentara, piše Dejli mejl.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.