SNIMAK IZ VAZDUHA: Pogledajte kako izgleda novi vozni park GSP (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNIMAK IZ VAZDUHA: Pogledajte kako izgleda novi vozni park GSP (VIDEO)

Podsećamo, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao prilikom predaje da je vrednost autobusa 35 miliona evra

Na ulicama glavnog grada od danas će biti 174 nova autobusa kineske kompanije HIGER, a rano jutros u saobraćajnom pogonu "Kosmaj" obavljena je predaja tih vozila predstavnicima grada Beograda i GSP "Beograd".

Pogledajte video kako izgleda novi vozni park GSP:

Podsećamo, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prilikom predaje je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekao da je vrednost autobusa 35 miliona evra, a da je u junu grad Beograd kupio 70 autobusa čija je vrednost 10 miliona evra.

- To znači da smo za GSP obezbedili 244 autobusa ukupne vrednosti 45 miliona evra i to je najveća pojedinačna kupovina autobusa u istoriji gradskog prevoza - rekao je Vesić.

On je najavio da će već narednih nedelja biti raspisana nabavka za kupovinu 100 zglobnih autobusa, 40 trolejbusa i 10 elektro-autobusa.

To znači da ćemo naredne godine kupiti još 150 vozila i ukupno imati 395 novih vozila koje smo nabavili u poslednjih godinu i po dana i da će kompletan ili veći deo vozila u GSP biti obnovljen, istakao je on.

Kada se to završi, kaže, prosečna starost autobusa biće manja od pet godina, što je evropski standard, a pre šest godina je bila 13 godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.