SNEŽNA OLUJA POGODILA SEVER KINE: Građani u šoku, auto-putevi zatvoreni, letovi otkazani (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2021, 08:47

SNEŽNA OLUJA POGODILA SEVER KINE: Građani u šoku, auto-putevi zatvoreni, letovi otkazani (FOTO)

Sneg je danas pao u Pekingu, u obližnjem Tjanđinu i na severoistoku Kine, ali i u širim područjima Unutrašnje Mongolije.

Neočekivana snežna oluja zahvatila je veći deo severne Kine, uključujući i glavni grad Peking, zbog čega su zatvoreni putevi i otkazani brojni avionski letovi.

Temperature su pale, u nekim oblastima i ispod nule, dok se hladni front pomera sa zapada na istok.

Nacionalni meteorološki centar izdao je narandžasto upozorenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za snežne oluje, drugi najviši nivo u kineskom četvorostepenom sistemu za upozoravanje.

Letovi sa aerodroma u Hohotu, glavnom gradu Unutrašnje Mongolije juče su otkazani, a neki auto-putevi su privremeno zatvoreni u provinciji Hebei, koja okružuje Peking, ali i dalje na zapadu, u provinciji Šansi, javila je zvanična novinska agencija Sinhua.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SNEŽNA OLUJA POGODILA KINU Auto-putevi zatvoreni, letovi kasne! Na snazi narandžasti meteoalarm

Izvor: Kurir, 07.Nov.2021

Snežna oluja koja je poranila stigla je u veći deo severne Kine, uključujući glavni grad Peking, što je dovelo do zatvaranja autoputeva i otkazivanja i kašnjenja letova i vozova.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.