SNEŽNA OLUJA PARALISALA AMERIKU: Snažan vetar duva bez prestanka, mećave i led okovali jugoistok SAD! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2022, 19:31

SNEŽNA OLUJA PARALISALA AMERIKU: Snažan vetar duva bez prestanka, mećave i led okovali jugoistok SAD! (VIDEO)

Kritično je u nekoliko saveznih država

Zimska oluja uz kombinaciju snažnog vetra i leda zahvatila je danas delove jugoistoka SAD, zbog čega je došlo do prekida električne energije, pada drveća i pojave poledice na putevima. Desetine hiljada potrošača ostalo je bez struje u Džordžiji, Severnoj Karolini, Južnoj Karolini i na Floridi, preneo je AP.

Više od 2,5 centimetara snega padalo je na sat u nekim delovima Južne i Severne Karoline, Džordžije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tenesija i Virdžinije, saopštila je Nacionalna meteorološka služba Centra za predviđanje oluja. Oluja je izuzetno otežala vazdušni saobracćaj u nekim delovima juga SAD. Najteže pogođen aerodrom u zemlji je Međunarodni aerodrom Šarlot Daglas, koji je ostao otvoren do zore, saopštili su predstavnici aerodroma na brifingu.

Međutim, više od 1.000 današnjih letova na Šarlotu je otkazano, naveo je sajt za praćenje letova flightavare.cm. Šarlot je glavno vazduhoplovno čvoričte na jugu SAD. U Atlanti je danas otkazano više od 300 letova. Federalna uprava za vazduhoplovstvo saopštila je da se danas očekuje dalje pogoršanje vremenskih uslova i da je moguća obustava saobraćaja na aerodromima u Vašingtonu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Meteorolozi upozorili; već uvedena vanredna stanja

Izvor: B92, 17.Jan.2022, 08:17

Snežna oluja donela sneg i led u delove SAD i Kanade. Na hiljade letova je otkazano, a u nekim državama na jugoistoku došlo je do prekida električne energije.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.