SNEGOIZVALA - hit reč proteklog vikenda!

Izvor: Mondo, 17.Dec.2018, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SNEGOIZVALA" - hit reč proteklog vikenda!

Možda je vama promakla ova reč iz saopštenja jednog javnog preduzeća, ali nama nije.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Sneg, koji je poprilično napadao proteklog vikenda u Beogradu i u Srbiji, doneo je mnogo problema (kako to već obično biva). Dogodilo se da su mnoga stabla popadala po ulicama pod težinom snega.

Nadležne ekipe u Beogradu imale su veliki broj intervencija kako bi uklonili porušena stabla i granje, a to se godilo na više od 100 lokacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u glavnom gradu.

Ali, u saopštenju Javno-komunalnog preduzeća "Zelenilo-Beograd" zapazili smo i reč - "SNEGOIZVALA".

"Intervencije na stablima usled snegoizvala... Radnici JKP Zelenilo-Beograd... nastavili su da otklanjanju posledice snegoizvala", pisalo je u saopštenju JKP "Zelenilo-Beograd".

Ruku na srce, nije JKP "Zelenilo-Beograd" izmislilo ovu reč. Koristile su je i koriste je i neke druge ustanove i organizacije (recimo Zavod za zaštitu prirode Srbije, u šumarstvu je najčešća...), ali da je smešno - jeste!

Ako i vi uočite problem sa SNEGOIZVALAMA prijavite Centru za informisanje JKP "Zelenilo-Beograd" radnim danom od 7:30 do 15:30 časova na tel. 011/2630-506, a posle tog vremena dežurnoj službi JKP "Zelenilo-Beograd", Bulevar Vojvode Mišića 85a, na telefon 011/2650-683.

Pozivanje dežurne službe moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a. Operativni tim za hitne intervencije dežura 24 časa.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.