U SLOVENIJI PADA SNEG! Hladni front probija u zemlje regiona, izdata upozorenja: Budite spremni da zaštite sebe i svoju imovinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2023, 18:29

U SLOVENIJI PADA SNEG! Hladni front probija u zemlje regiona, izdata upozorenja: "Budite spremni da zaštite sebe i svoju imovinu"

U Sloveniji je danas pao sneg!

Na planinskom vrhu Kredarica u Sloveniji pada slab snijeg, javlju mediji.

Značajno hladniji vazduh "probio" je i u veći deo BiH. Značajno je zahladnelo u odnosu na ranije dane.

Jedino još ostala Hercegovina gde će zahlađenje u blažem obliku stići do kraja dana.

Narandžasti meteoalarm upaljen je i danas, te je na snazi do 15 sati, a upozorenje glasi: "Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Plavljenje imovine i saobraćajnih mreža su moguće. Poremećaj u snadbijevanju električnom energijom, vodom i u kosvomunikacijama je moguć. Može biti potrebna manja evakuacija. Teški uslovi za vožnju usled smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila usled vode. Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vetar. Prekidi u snadbevanju električnom energijom su mogući."

U Bosni i Hercegovini do kraja dana pretežno oblačno i nestabilno vreme sa prolaznim lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Temperatura vazduha uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje od 30 do 33°C.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.