SNEG PADA U REGIONU, A EVO KADA STIŽE U SRBIJU: Pripremite se za zahlađenje i padavine! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2020, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNEG PADA U REGIONU, A EVO KADA STIŽE U SRBIJU: Pripremite se za zahlađenje i padavine! (FOTO)

Meštane Modriče u Republici Srpskoj pred sam kraj februara "iznenadio" je sneg.

U iščekivanju proleća svi su već zaboravili na sneg, koga skoro da nije ni bilo u zimskom periodu, ali je zato sada na samom pragu marta ovaj grad "zabelio".

Zabelelo se i u drugim gradovima Republike Srpske.

Ostalo je još jako malo do zvaničnog početka proleća, a iako su zakasnile, snežne  pahulje su ipak, obradovovale stanovnike ovog malog mesta.

I Hrvatsku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je nakon toplog jutra zahvatilo snažno nevreme praćeno kišom, gradom i grmljavinom, a meteorolozi najavljuju da će u pojedinim delovima padati sneg.

Grad pada u delovima centralne Hrvatske.

Temperatura vazduha u Hrvatskoj je između osam i 13 stepeni, na Jadranu do 18. Tokom popodneva se očekuje pad temperature i posebno uveče osetno hladniji.

Pao je snijeg. Sve je u redu. Nema globalnog zatopljenja. pic.twitter.com/9kKUN3206O

— Adam Shaman (@oseloth) February 26, 2020

Naoblačenje sa kišom, ponegde i pljuskovima sa grmljavinom, koje je već zahvatilo Vojvodinu, u proširiće se i na zapadne i cetralne delove, a uveče i tokom noći i na ostale predele Srbije, objavio je RHMZ.

Kako je objavljeno na sajtu RHMZ, tokom noći se na planinama očekuje sneg uz stvaranje i povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 15 centimetara.

Krajem dana i tokom noći na zapadu i jugozapadu Srbije očekuje se veća količina padavina, 22 mm za 12 sati.

Tokom večeri i noći temperatura će biti u osetnom padu pa se ponegde u nižim predelima očekuje prelazak kiše u sneg.

Snijeg.. #Doboj pic.twitter.com/8eXjIIitbY

— Boris Gagic (@Boris_AJB) February 26, 2020

U Srbiji će sutra ujutru biti vetrovito, oblačno i hladno, ponegde sa kišom, dok se od sredine dana očekuje prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).Duvaće umeren i jak vetar.

Najniža temperatura kretaće se od dva do pet stepeni, a najviša dnevna od sedam do 10 stepeni Celzijusa. U Beogradu će sutra biti vetrovito i hladno, tokom jutra oblačno sa kišom, a zatim suvo uz razvedravanje.

Najniža temperatura biće tri, a najviša dnevna osam stepeni.

U petak ujutru i pre podne se očekuje novo prolazno naoblačenje sa kišom i snegom, a posle podne sledi razvedravanje. U subotu će biti pretežno sunčano.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.