Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 17:30

SNEG OKOVAO OVAJ DEO SRBIJE: Veje kao ludo, a meteorolozi tek najavili haos! Pogledajte ove nestvarne prizore (VIDEO)

Slična situacija zahvatila je juče i Kopaonik

Srbija je danas pod uticajem ciklona, pa širom zemlje ima kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Istovremeno, na višim planinama pada sneg.

U ovom trenutku jak i obilni sneg pada na planinama jugozapadne Srbije, a prava mećava vlada u višim delovima Golije. Sneg je pljuskovitog karaktera i u kraćem intervalu može da padne i veća količna, čak i 5 do 10 centimetara za sat vremena.

Sneg je praćen pojačanim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vetrom, pa ima mećave i vejavice.

, a očekuje se do kraja dana i tokom večeri i na drugim planinama Srbije.

Sneg će ponegde biti praćen čak i grmljavinom.

Inače, ovog poslepodneva temperatura na višim planinama je oko 0°C, a sneg je veoma mokar, težak i vlažan.

Narednih dana očekuje se hladnije, pa se sneg očekuje na većini planina Srbije iznad 800-1000 metara nadmorske visine, uglavnom tokom srede i četvrtka.

Na jugu Srbije sneg može biti praćen i grmljavinom, što je prethodnih dana već bio slučaj na jugu Srbije, u Crnoj Gori i u Severnoj Makedoniji.

A post shared by Planina Golija (@_golija)

Srbija Danas/Telegraf/Autor: Đorđe Đurić/Preneo: P.S.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.