SNEG NE PRESTAJE DA PADA! Novo upozorenje RHMZ: Stiže do 15 centimetara snega, na snazi žuti meteoalarm! Evo kakvo nas vreme čeka narednih dana

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2023, 08:49

SNEG NE PRESTAJE DA PADA! Novo upozorenje RHMZ: Stiže do 15 centimetara snega, na snazi žuti meteoalarm! Evo kakvo nas vreme čeka narednih dana

U Srbiji će danas biti oblačno vreme, u većini krajeva sa snegom, osim na severoistoku gde će ponegde padati kiša, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U nižim predelima južno od Save i Dunava stvaranje ili povećanje snežnog pokrivača za pet do 10 centimetara.

Duvaće slab do umeren severni i severozapadni vetar. Najniža temperatura od minus jedan do jedan, a najviša od jedan do tri stepena.

I u Beogradu će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << danas padati sneg, uz slab do umeren severni i severozapadni vetar. Temperatura od nule do jednog stepena.

Tokom jutra oblačno sa snegom slabog i umerenog intenziteta uz formiranje manjeg snežnog pokrivača u nižim predelima i dalje povećanje visine snega u brdsko-planinskim predelima.

Na području Beograda takođe sneg slabog i umerenog intenziteta.

Do kraja sedmice oblačno i hladno, povremeno sa snegom, a više padavina biće tokom današnjeg dana. U nedelju postepeni prestanak padavina. U nižim predelima južno od Save i Dunava očekuje se stvaranje snežnog pokrivača od 5 do 15 cm, u Vojvodini manje - do 5 cm. Na istoku Srbije, kao i u Banatu danas i sutra se uz sneg ponegde očekuje i kiša ili susnežica, najavio je RHMZ.

U celoj Srbiji na snazi je žuto upozorenje zbog snega i leda, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - navodi se na zvaničnom sajtu RHMZ.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U CELOJ SRBIJI SNEG, PADAĆE I ZA VIKEND Ovi delovi zemlje će ipak ostati bez snežnog pokrivača, a evo gde je jutros ČAK MINUS ŠEST

Izvor: Blic, 27.Jan.2023

U Srbiji jutros pada slab i umeren sneg, a u 6 sati najhladnije je bilo na Kopaoniku, gde je izmereno minus 6 stepeni Celzijusa, i na Zlatiboru i u Sjenici, gde je bilo minus 5 stepeni.

Nastavak na Blic...

Sutra oblačno vreme sa snegom, temperatura do četiri stepena

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jan.2023

U Srbiji će sutra biti oblačno i u većini krajeva sa snegom, a najviša dnevna temperatura biće četiri stepena, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vremenska prognoza 28. januar

Izvor: RTS, 27.Jan.2023

Provejavaće sneg, ipak slabijeg intenziteta nego danas. U nedelju još manje padavina, a popodne i razvedravanje. Za vikend ostaje ova svežija vazdušna masa, pa će temperatura biti slična današnjoj, od minus 1 do 4 stepena. . .Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća...

Nastavak na RTS...

SNEG I DALJE PADA! Ovde je jutros najhladnije, a EVO kada se očekuje prestanak padavina (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2023, 08:43

U Srbiji će danas biti oblačno i u većini krajeva sa snegom, a najviša dnevna temperatura biće četiri stepena...Očekuje se manje povećanje snežnog pokrivača u svim krajevima, osim na krajnjem severu. Najniža temperatura od minus jedan do jedan, a najviša od jedan do četiri stepena. Vetar...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.