SNEG NE PRESTAJE DA PADA, Hitno upozorenje RHMZ, otežan saobraćaj širom zemlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2019, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNEG NE PRESTAJE DA PADA, Hitno upozorenje RHMZ, otežan saobraćaj širom zemlje

U Beogradu je zbog snega je došlo je do izmena i skraćenja trasa na nekoliko autobuskih linija, a i trolejbuske i tramvajske linije ne saobracaju dobro

Jak sneg koji je sinoć počeo da pada u Beogradu, na kolovozima je formirao pokrivač od nekoliko centimetara, što otežava odvijanje saobraćaja i izaziva povremene zastoje na prometnim saobraćajnicama.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičic kazao je da je prognoza meteorologa bila nešto drugačija, odnosno da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se očekivalo manje snega.

- Gradske službe su konstantno u četvrtom stepenu pripravnosti. Sve službe rade i prekovremeno i daju sve od sebe da se ublaže problemi - kazao je on.

Gradske službe su u četvrtom stepenu pripravnosti, što znaci da glavni grad čisti 1.600 ljudi i oko 300 mašina.

Zbog snega je došlo je do izmena i skraćenja trasa na nekoliko autobuskih linija, a i trolejbuske i tramvajske linije ne saobracaju dobro.

Dosta linija je skraceno od jutros zbog snega. Linije 4, 20, 307 su skracene sve do stare okretnice Vinca, od 4.30 casova skracena je linija 304 i 305 do Bolecke farme, dok su od 5.50 casova skracene liinije 65, 70, 77, 82 zastoj u ulici Nikole Dobrovica na Bežanijskoj kosi. Takode, od 6.00 casova linija 3A je u zastoju u Gardijskoj, od 06.15 casova 65, 66 i 74 su u zastoju u ulici Veljka Dugoševica, od 6.10 casova linija 57 u Kneza Višeslava, od 06.30 casova je skracena linija 303 do Zaklapace, od 06.35casova linija 305 skracena do Bolecke farme i od 06.50 casova linija 302 skrecna do Grocke - rekli su za Blic u GSP-u.

Sneg je doveo do zastoja na glavnim saobraćajnicima u prestonici.

Zastoj na brankovom mostu. Smer ka gradu. #beograduzivo @SaobrKamera pic.twitter.com/jEiItm94ac

— Ljubica Kiš (@ljubicaKN) January 24, 2019

RHMZ izdao je upozorenje da će novih snežnih padavina biti od danas do subote pre podne. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 1 stepen.

U Beogradu će biti oblačno sa snegom, samo rano ujutru ponegde i sa kišom uz mogućnost pojave poledice. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 1 stepen.

Kao što se može videti u Beogradu se snežne padavine očekuju narednih nekoliko sati.

U Beogradu se sneg očekuje sve do subote.

U četvrtak se u većini mesta očekuje novih 10 centimetara snega, u petak posle podne i u noći ka suboti dodatnih 10 do 20 cm, a lokalno i više, tako da ce ukupna visina sneznog pokrivaca u subotu u vecini mesta biti od 20 do 40 cm, a u brdsko-planinskim predelima preko 50 cm, samo na severu Vojvodine od pet do 10 cm.

Prema izgledima vremena, do 31. januara, u petak i subotu oblačno sa snegom. Više padavina se očekuje u petak uveče i tokom noći ka suboti uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. U subotu posle podne postepeni prestanak padavina. U nedelju ujutru mraz, tokom dana suvo i malo toplije. U ponedeljak oblačno sa kišom, u planinskim predelima sa snegom. Zatim od utorka oblačno i hladnije sa snegom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ZAVEJAN BEOGRAD: Pod snegom i glavne ulice, skraćene linije gradskog prevoza

Izvor: Večernje novosti, 24.Jan.2019

Jak sneg koji je u sredu uveče počeo da pada u Beogradu, na kolovozima je formirao pokrivač od nekoliko centimetara, što otežava odvijanje saobraćaja i izaziva povremene zastoje na prometnim saobraćajnicama BEOGRAD - Jak sneg koji je u sredu uveče počeo da pada u Beogradu,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.