SNEG DO KOLENA U KOMŠILUKU: Snimci užasavaju, a ciklon kuca Srbiji na vrata (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2021, 23:21

SNEG DO KOLENA U KOMŠILUKU: Snimci užasavaju, a ciklon kuca Srbiji na vrata (VIDEO)

U Gorskom kotaru pada sneg

Danas je tokom prepodneva došlo do zahlađenja, a u mnogim mestima širom Hrvatske pada kiša. U Zagrebu uz kišu duva i jak vetar.

. Meteorolog Tea Blažević na svom Tviteru objavila je snimak vožnje po autoputu Zagreb-Delnice.

Takvo vreme jutros su najavili i meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Ne izgleda mi baš očišćena autocesta Rijeka-Zagreb, kod Delnica?!🤔 @N1infoZG pic.twitter.com/099t2ccDln
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
— Tea Blažević (@blaTeabla) January 24, 2021

Uz pad temperature uveče će snega biti i u nizijama unutrašnjosti, objavio je jutros DHMZ. Očekuje se nastajanje novog snežnog pokrivača, u planinama mestimično deblji.

Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vetar u okretanju na severozapadni vetar i buru. Najviša temperatura uglavnom između 6 i 11, poslepodne osetno niža, dok će na Jadranu većinom biti od 9 do 13 stepeni.

U toku noći nedelja na ponedeljak stiže nam zahlađenje sa severozapada koje će usloviti prelazak kiše u susnežicu i sneg na severu i zapadu Srbije. Od ponedeljka do petka biće osetno hladnije, povremeno sa vlažnim snegom, uz formiranje snežnog pokrivača u nižim i povećanje visine snega u višim predelima.

Nakon otopljenja, ciklon sa centralnog Mediterana i Jadrana donosi nam zahlađenje. Poslednjih dana januara ponovo otopljenje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.