SNAŽNA ERUPCIJA VULKANA U RUSIJI: Lava se izliva iz dve pukotine, okolna naselja u opasnosti (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2021, 15:47

SNAŽNA ERUPCIJA VULKANA U RUSIJI: Lava se izliva iz dve pukotine, okolna naselja u opasnosti (VIDEO)

Ključevskaja je najveći vulkan u Evroaziji

Na Kamčatki se nastavlja erupcija vulkana Ključevaja sopka, i dok su se ranije erupcije dešavale u krateru na vrhu, sada se lava izliva iz dve pukotine na padini i otapa lednik Erman, zbog čega je nastala reka mulja koja prolazi nekoliko kilometara od sela Ključi.

Temperatura potoka lave je 1.080-1.090 stepeni, a temperatura glečera je nula.

Samim tim, dolazi do uzajamnog dejstva, formira se vrlo velika količina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vode, moćni mlazovi pare i emisije pare.

#ItsHappeningNow

🌋 The #KlyuchevskayaSopka Volcano - highest active volcano of the entire #Eurasia - is at it again. 🇷🇺 #Kamchatka's highest peak erupts, spews ash & lava.

Truly mesmerizing & haunting.#See4Yourself. Courtesy of Volcano Museum 👇https://t.co/FzgKiR5YLW pic.twitter.com/Qa6GXkxt2z

— Russia 🇷🇺 (@Russia) March 2, 2021

I ova voda počinje da se kreće u obliku potoka od kamena od blata.

Tako vruća masa može se kretati desetinama kilometara - u čemu se i ogleda opasnost, istakli su u Institutu za vulkanologiju i seizmologiju na Kamčatki.

, star sedam hiljada godina i visok pet kilometara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.