SNAŽNA EKSPLOZIJA U FABRICI EKSPLOZIVA U POLJSKOJ: Detonacija odjeknula kilometrima daleko, strahuje se da ima mrtvih!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2022, 20:06

SNAŽNA EKSPLOZIJA U FABRICI EKSPLOZIVA U POLJSKOJ: Detonacija odjeknula kilometrima daleko, strahuje se da ima mrtvih!

Poslate su ekipe hitne pomoći i vatrogasci na mesto eksplozije

Snažna eksplozija dogodila se u fabrici eksploziva NitroErg u poljskom Krupskom Mlinu u Šleskom vojvodstvu, javila je televizija RMF FM. Eksplozija je uništila jednu od zgrada na teritoriji fabrike, navodi se u saopštenju. Kako prenosi emiter, eksplozija se čula u radijusu od više kilometara od mesta eksplozije. Trenutno nema informacija o nastradalima. Na licu mesta se traga za dve osobe.

Na licu mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je na desetine vatrogasaca, a u postrojenje su poslati i helikopteri vazdušne hitne pomoći. Ovo nije prva eksplozija u KGHM-ovim NitroErg fabrikama. U januaru 2021. godine i na Beranki je došlo do eksplozije u kojoj je jedna osoba poginula, a druga je povređena, prenosi Sputnik International.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.