SNAŽNA EKSPLOZIJA U AVGANISTANU: Dim kulja na sve strane, povređeno najmanje 60 osoba (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2021, 21:21

SNAŽNA EKSPLOZIJA U AVGANISTANU: Dim kulja na sve strane, povređeno najmanje 60 osoba (FOTO/VIDEO)

Pomoć stiže i iz Irana

Veliki požar izbio je na carinskom prelazu u Avganistanu koji je zahvatio veliki broj cisterni sa gorivom, a tom prilikom povređeno je najmanje 60 osoba.

Prema preliminarnim informacijama, požar je izbio nakon eksplozije cisterne, ali su zvaničnici posle saopštili da nije potpuno jasno šta je uzrok.

​Veliki broj meštana pokušao je da pomogne u gašenju požara u pograničnom mestu Islam Kala, a u pomoć su pritekle i vatrogasne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ambulantne službe iz Irana.

Fire rages at Iran-Afghan border following gas container explosion, dozens hurt pic.twitter.com/bcx5rXNqpC

— RT (@RT_com) February 13, 2021

Guverner provincije Herat Vahid Katali rekao je da je zatražena pomoć od iranskih vlasti i NATO-a u Avganistanu za hitnu pomoć u gašenju požara koji je oštetio električne instalacije zbog čega je veći deo grada ostao bez struje.

2/ pic.twitter.com/VOMG01vrJO

— Aleph א ☕ (@no_itsmyturn) February 13, 2021

Rojters je preneo da je najmanje 60 ljudi povređeno, dok avganistanski zvaničnici navode da je taj broj manji, ali da postoji mogućnost da će rasti.

​Iranski zvaničnik Husein Ahundzadeh rekao je za agenciju Isna da je eksplodiralo više od 300 vozila koji su prevozili gas, dizel i benzin.

- Nije poznato da li su vozači uspeli da pobegnu. Požar još nije lokalizovan - dodao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.