SNAŽAN VETAR OTEŽAVA GAŠENJE: Ogroman požar kod Šibenika - buktinja progutala šumu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2022, 21:48

SNAŽAN VETAR OTEŽAVA GAŠENJE: Ogroman požar kod Šibenika - buktinja progutala šumu

Požar koji je danas izbio na području Vrpolja kod Šibenika i dalje je aktivan, u gašenju su angažovana po tri kanadera i vazdušna traktora, 51 vatrogasac sa 18 vozila, a svi objekti su odbranjeni, saopštila je večeras Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Prema rečima županijskog vatrogasnog zapovednika Darka Dukića, za sada je opožareno oko 100 hektara guste borove šume, prenela je Hina.

- Snažan vetar otežavao je gašenje, no objekti su svi odbranjeni. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Buktinja je bila velika zbog guste borove šum, pa je i visoka temperatura koja se razvila, otežavala vatrogascima pristup. Još imamo vatre i radi se na dogašavanju - kazao je Dukić.

Lokaliziran požar na otoku Kaknu

Iz HVZ-a su izvestili da je oko 18 sati lokaliziran požar otvorenog prostora na otoku Kakan. U gašenju su suđelovala tri vazdušna traktora, 21 vatrogasac sa četiri vozila. Opožareno je oko tri hektara površine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.