SMS naplata parkinga u Kraljevu

Izvor: RTS, 08.Nov.2018, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMS naplata parkinga u Kraljevu

Od uvođenja SMS naplate parkinga u Kraljevu slobodno mesto u centralnim gradskim ulicama može se uvek naći. Međutim, oko zgrada, gde se parking ne naplaćuje, stanari gotovo da nikada nemaju mesta za parkiranje.
Od uvođenja SMS naplate vozačima u Kraljevu je svanulo, ali se stanarima zgrada u centru smrklo. I pre su teško nalazili parking ispred svojih zgrada, ali sad je to često nemoguća misija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> "Svi gledaju da ne plate parking, zato što se plaća, ovde je uska zona, znaju ljudi da se ovde ne plaća i eto", kaže Nenad Mitrović, iz Kraljeva
"Staju čak i i ispred ovih ulaza da kola hitne pomoći ili ne daj bože vatrogasne službe ne može da priđu", Ivana Glišović, iz Kraljeva.
"Ono što bi mi voleli da se i ovde počne naplata i ovde počne naplata i da mi dobijemo neki način, bar neku mogućnost da možemo da parkiramo vozilo kad dođemo svojoj kući", Ljudevit Knez, iz Kraljeva.
Takva je i bila ideja nadležnih kada su uvodili SMS naplatu. Na putu ka realizaciji isprečli su se nedovoljan broj kontrolora i neuređena parkirališta oko zgrada.
"Očekujem da već sledeće godine proširimo naše kapacitete i da krenemo da zauzmemo i treću zonu da započnemo da radimo, što smo u obavezi po odluci do septembra naredne godine. A Direkcija naveliko radi na projektima da kažem, nadam se da ih privodi kraju, što se tiče uređenja blokovskih parkirališta, a onda polako da mi krenemo, kako oni uređuju jedno, da puštamo naplatu", Ivica Bogojević, direktor JKP „Čistoća" Kraljevo.
Oni koji ne mogu da čekaju, parking mesto čuvaju blokerima i rampama. Mnogi nelegalno, jer za to nemaju odobrenje nadležnih. 15-ak takvih slučajeva rešava komunalna inspekcija.
"Stambene zajednice imaju pravo i mogu izvršiti zauzeće dela javne površine ali samo po odobrenju nadležnog organa", kaže Ivica Marković, komulani inspektor Grada Kraljeva
Takav zahtev može podneti samo stambena zajedica, ali pre toga, imovinsko-pravni odnosi moraju da budu rešeni.




Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.