UDS: Praznik demokratije dočekujemo u podeljenom društvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2020, 11:58

UDS: Praznik demokratije dočekujemo u podeljenom društvu

Predsednica Stranke moderne Srbije (SMS) i jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije (UDS) Tatjana Macura ukazala je na predizbornom skupu u Novom Bečeju na stanje u društvu u Srbiji uoči izbora u nedelju, te navela da praznik demokratije, izborni dan, Srbija dočekuje podeljena.

"Ne mogu, a da se ne osvrnem na atmosferu u društvu i da sa vama ovde ne podelim brigu koju imam zbog toga što ovaj svojevrsni praznik demokratije mi dočekujemo u duboko podeljenom društvu, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojem nas pojedinci dele na izdajnike i na one koji to nisu", kazala je Macura, prenosi SMS.

Ona je dodala da su predstojeći izbori pred njih stavili dva izazova - punu posvećenost tome da građanima objasne da se promene mogu dogoditi olovkom i da je put do takvog cilja dug te da nema prečica, kao i da, kako je navela, neće pristati na huškanje i podele.

"Okupili smo se oko ideje u kojoj ulazak Srbije u Evropsku uniju nema alternativu. Ujedinili smo se jer druge države sa kojima koketira i aktuelna vlast, ali i jedan deo opozicije nisu najsvetliji primeri demokratije i mi na taj spoljnopolitički zaokret ne pristajemo. Za uređenje našeg, najblaže rečeno, haotičnog sistema nema boljeg puta od potpune implementacije svih 35 pristupnih poglavlja", istakla je Macura.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.