SMRTNA KAZNA ZA UBISTVO VANJE ĐORČEVSKE! Peticiju do sada potpisalo preko 15.000 ljudi

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2023, 10:16

SMRTNA KAZNA ZA UBISTVO VANJE ĐORČEVSKE! Peticiju do sada potpisalo preko 15.000 ljudi

Ovaj gnusni zločin privukao je ogromnu pažnju javnosti, a osude stižu sa svih strana. Stanovništvo Severne Makedonije smatra da doživotna robija nije dovoljna.

Neposredno nakon što je objavljena vest da je maloletna Vanja Đorđevska, koja je prethodno oteta, a onda nakon samo dva sata ubijena i zakopana nedaleko od Skoplja, na društvenim mrežama se pojavila peticija kojom se traži smrtna kazna za počinioce ovog zločina, koju je do sada potpisalo više od 15.000 ljudi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Peticija pod nazivom "Smrtna kazna za Vanjine ubice" se deli na društvenim mrežama, a istovremeno sa svih strana dolaze pozivi na najstrože kažnjavanje počinilica.

Tražeci pravdu, građani Severne Makedonije kažu da je i doživotni zatvor za počinioce premala kazna.

Četrnaestogodišnja Vanja Đorđevska je oteta i za njom je sedam dana tragao gotovo ceo region, da bi za vikend bilo saopšteno da je ubijena i da je njeno telo pronađeno zakopano nedaleko od Skoplja.

Nadležni su na jučerašnjoj konferenciji za novinare saopštili da je Vanja ubijena na brutalan način, da je nakon otmice stavljena u vreću za spavanje, a da je na mestu zločina u nju pucano iz vatrenog oružja, dok su joj noge i ruke bile vezane. Ona je potom zakopana.

Tri osobe su pritvorene zbog sumnje da su učestvovali u ovom zločinu, kao i Vanjin otac koji se sumnjiči da je otmičarima i ubicama odao informacije o tome kada će ona biti sama. Glavno osumnjičeni za ovaj zločin Ljupčo Palevski je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodno poternica.

Kako je saopšteno, motiv ovog brutalnog ubistva je navodno koristoljublje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.