SMRT SESTRICE ME JE UNIŠTILA: Najzad progovorio dečak ubica čiji je zločin ŠOKIRAO ČITAVU ZEMLJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2023, 16:27

"SMRT SESTRICE ME JE UNIŠTILA": Najzad progovorio dečak ubica čiji je zločin ŠOKIRAO ČITAVU ZEMLJU

Smrt polusestre bila je okidač za ubilačke porive.

Tinejdžer (17) iz Austrije, koji je prošle nedelje ušetao u policiju i priznao da je ubio dvoje beskućnika i jednoj osobi naneo teške telesne povrede otkrio je advokatu bolne detalje iz svoje prošlosti.

Kako prenose austrijski mediji, tinejdžer se okrenuo "mračnoj strani", nakon što je njegova polusestra ubijena kada je imala svega četiri godine.

Za osumnjičenim je trajala potraga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << još od jula ove godine, kada su dva beskućnika pronađena mrtva, a potom je u avgustu još jedan beskućnik teško povređen. Policija nije imala trag, a onda je 11. decembra tinejdžer ušetao u policijsku stanicu u Beču i rekao: "Ja sam onaj koji je pobio beskućnike".

Policija je potom u kući njegovo oca pronašla nož, koji je bio sakriven u kauču i njemu je određen pritvor.

Međutim, mediji pišu da osumnjičeni nije oduvek bio zločinac. U pitanju je tinejdžer koji je nekad slovio za dobrog dečaka, odličnog đaka. Ipak, dva događaja su mu promenila život i zbog njih je napustio školu i odao se lošem društvu i, vrlo verovatno, narkoticima.

Dečak je, prema navodima medija, odrastao u normalnoj porodici, sve dok njegovi roditelji nisu odlučili da se razvedu. I otac i majka su brzo pronašli nove partnere i u novim vezama dobili decu. Kada je imao 10 godina, dobio je sestru po ocu, koju je od prvog dana zavoleo.

Međutim, kako je ispričao, odnosi sa maćehom (29) nisu bili idealni.

- Ubrzo sam shvatio da me ne voli i da me vidi kao uljeza. Ipak, odlično sam se slagao sa sestricom. Bio sam srećan što mogu da brinem o njoj. Mnogo sam je voleo, kao nikad nikog - rekao je osumnjičenih svom advokatu kada ga je 14. decembra posetio u pritvorskoj jedinici.

Nažalost, njegov život je postao pakao u martu 2021. godine, kada je on imao 14 godina. Naime, jednog dana je njegova maćeha uzela pištolj i ubila svoju ćerku, odnosno polusestru osumnjičenog, a potom je sebi oduzela život.

- Smrt sestrice me je uništila - rekao je on advokatu.

Nedugo nakon toga je napustio školu i radio je honorarno poslove da bi zaradio nešto novca. Ispričao je da je sa 16 počeo da se drogira.

- Kad sam uzimao nisam osećao nikakvu bol. Samo samo postajao sve hladniji i hladniji - rekao je osumnjičeni, prenose mediji.

Iz nepoznatih razloga, u junu ove godine je doneo odluku da ubija beskućnike. Svoje žrtve je jurio satima i na kraju bi im presudio. U avgustu je teško povredio jednu ženu. Otkriveno je da je u septembru, kada se vratio da živi kod majke, iz nepoznatog razloga teško pretukao ženu (50), koja je prebačena u bolnicu. On je tim povodom trebalo da se pojavi na sudu 13. decembra, ali se dva dana ranije predao policiji zbog ubistava.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.