Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 11:24

SMRT POD SUMNJIVIM OKOLNOSTIMA! Bivši radnik moćne kompanije prijavio propuste u proizvodnji, PA NAĐEN MRTAV U SVOJIM KOLIMA!

O ovome će se tek pričati.

Nekadašnji radnik Boinga - i to baš na dužnostima koje su vezane za kontrolu kvaliteta - Džon Baret (62), poznat po svojim izjavama u kojima izražava "zabrinutost u vezi sa standardima proizvodnje kompanije", pronađen je mrtav i to u trenutku kada je trebalo da bude nastavljeno njegovo ispitivanje u sudskom procesu koji je pokrenuo protiv svog bišeg poslodavca.

Sve se dešava u vreme kada Boing, posle umalo tragičnog incidenta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na letu Alaska Airlinesa, ne silazi sa naslovnih strana: gotovo da ne prođe neki dan da fokus javnosti nije usmeren na neki manje ili više ozbiljan događaj sa Boing 737, dokle je istraga došla ili informacije koje se pojavljuju a ukazuju na ozbiljne propuste u proizvodnji i kontroli kvaliteta.

Upravo je Baret bio jedan od onih koji je ukazivao na te propuste i optuživao Boing da svesno zaobilazi bezbednosne standarde da bi povećao produktivnost, konkretno kada su u pitanju delovi od dobavljača koji se ugrađuju u avione.

Boing je negirao većinu ovih optužbi, međutim nakon ispitivanja od strane američke Federalne vazduhoplovne administracije, utvrđene su nepravilnosti.

Mrtvozornik okruga Čarlston potvrdio je Baretovu smrt za BBC u ponedeljak 11. marta.

U njemu se navodi da Baret preminuo od "samonanesene rane" (termin koji se koristi za samoibistvo) 9. marta i policija istražuje.

Pronađen je mrtav u svoj automobilu ispred hotela u kome je odseo.

- Ožalošćeni smo smrću gospodina Barneta, a naše misli su sa njegovom porodicom i prijateljima - stoji u saopštenju Boinga, prenosi BBC.

Podsetimo, prošle nedelje, FAA je saopštila da je šestonedeljna revizija kompanije otkrila "više slučajeva u kojima kompanija navodno nije ispunila zahteve za kontrolu kvaliteta proizvodnje".

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/Igor Salinger

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.